Buikgriep(je)

Blergh, Mrs. T. voelde zich vandaag niet tof. Het begon al met het feit dat ze wakker werd toen Mr. T. ging werken (om 5.15 uur) en merkte dat haar buik toch wel erg veel pijn deed. In de hoop toch weer in slaap te vallen en dat de buikpijn over zou gaan is ze in bed blijven liggen. Dat was helaas ijdele hoop.

Tegen zevenen is Mrs. T. uit bed gekomen om even op haar gemak van het toilet gebruik te kunnen maken. Ze zal jullie de details besparen.

Wat later haalde ze de meisjes uit bed die uiteraard heel veel medelijden met hun mama hadden. Het ontbijt nam Mrs. T. met de nodige tegenzin tot zich. Daarna was het de meiden naar school brengen en toch maar even de wekelijkse boodschappen in huis halen.

Normaliter stapt Mrs. T. daarna op de hometrainer, maar dat leek haar geen goed plan. Ze vlijde zich neder op de bank en probeerde te slapen. Zonder resultaat, maar dat was te verwachten, Mrs. T. is immers een erg moeilijke (in)slaper.

Toch had die rust best goed gedaan en ‘s middags presteerde Mrs. T. het zowaar de bovenverdieping (een beetje) te poetsen. Rond drie├źn echter vond ze dat ze genoeg gedaan had en heeft ze zitten lezen. (De dwarsligger is uit, mooi en spannend boek, en het formaat beviel eigenlijk wel goed. Alleen zijn de bladzijdes veel te dun met als gevolg vaak terugbladeren). Nog steeds met buikpijn overigens en inmiddels ook pijn in de heupen (van het lange toiletzitten wellicht, dat daar ooit recordpogingen in gedaan zijn!). Kleine Zus had een vriendinnetje te spelen en totaal tegen haar principes plantte Mrs. T. hen tijdelijk achter (voor?) de televisie met een film.

Koken, daar had Mrs. T. helemaal geen trek in, alleen het denken aan koken maakt dat haar buik vreemde rolbewegingen maakte. Daarom was het feest voor de meiden en Mr. T.: er kwamen pizza’s op tafel. Mrs. T. beperkte zich tot een boterham.

‘s Avonds ging het redelijk en de ervaring leert dat dit soort buikgriepjes bij Mrs. T. meestal maar een dag duren. Mrs. T. hoopt dat dit ook dit keer geldt (want morgen schutting plaatsen (daar hoeft Mrs. T. niet bij te helpen, maar het is wel handig als ze dan weer fit is om in huis teenentander te doen), eten bij een vriendin, zondagochtend fotografiecursus in het kasteel, zondagmiddag sinterklaas bij opa en oma en maandagavond naar Depeche Mode!).

Genoeg leuke dingen voor de boeg dus. Jij nog iets leuks op het programma dit weekend?