Achter het nieuws (37)

Oh, om dit soort berichten kan ik toch zo nijdig worden! Wat bezielt/bezielde die jongens? Maar ook: wat bezielt familieleden en bekenden om als een stel asocialen een heleboel stennis te schoppen en wel ‘ns even ‘verhaal te komen halen’?

Soms, soms zie ik het zo somber in. Waar is het toch heen gegaan met onze normen en waarden? Wat vinden we nog normaal gedrag?

Het gedrag van die mannen in Nijmegen of hun familie is echter totaal absurd en onacceptabel. Voor mij staat als een paal boven water dat we dit niet moeten en mogen tolereren? Maar goed, hoe lossen we het dan op?

Wie het weet, mag het zeggen!

En dan lees ik wat later, dit berichtje. Goh, een heuse campagne van Sire om te ons te laten zien dat er heus nog een heleboel aardige mensen zijn. Natuurlijk weet ik dat best. Als ik om me heen kijk in mijn naaste omgeving (of ik kijk alleen maar naar alle bloggers die ik bezoek en die hier komen) dan moet ik me wel heel sterk vergissen als daar heel onaardige/gemene/asociale medemensen tussen zitten.

Zowel mijn naaste omgeving als de blogwereld ervaar ik als een warm bad vol aardige mensen met gemeende belangstelling voor elkaar. Mensen die met elkaar meeleven en elkaar vooruit willen helpen. Natuurlijk ben je het wel ‘ns niet met elkaar eens, maar dat kan dan op een normale manier geuit en besproken worden. Gewoon, zoals het aardige mensen betaamt!

Zou de campagne helpen? Ik weet het niet. Ik ben altijd een beetje huiverig voor dit soort campagnes, heb vaak het idee dat ze juist averechts werken. Wat vindt jij?

Wat ik wel weet, is dat ik de shirtjes die te koop zijn wel erg leuk vind.