Hoe overleef ik …

Vanavond ging ik samen met Grote Zus naar ‘Hoe overleef ik mijn eerste zoen, de musical‘. We kopen per theaterseizoen voor de meiden voor zo’n drie voorstellingen kaartjes en dan voor twee personen (een voorstelling doen ze dan met papa, eentje met oma en eentje met mij). Ik ben de kaartverdeelster hier in huis, dus ik koos voor mezelf deze musical.

Grote Zus is helemaal into de ‘Hoe overleef ik-boeken’, ook al denk ik soms dat ze er nog best een beetje (te) jong voor is. Maar ja, al haar vriendinnen lezen die boeken en ik heb er niet echt invloed op wat er op school gelezen wordt en ook niet op wat ze meebrengt van de bieb (want dat is op maandag en vaak heeft ze een boek al half uit voordat ik thuis ben van mijn werk).

De boeken zelf zijn ook wel erg leuk moet ik zeggen (soms lees ik er stukjes uit). Echt helemaal van deze tijd. Wel jammer dat Grote Zus nog steeds geen belangstelling heeft voor mijn favoriete kinderboeken zoals de Thuleserie van Thea Beckman. Tja, misschien zijn die boeken nou weer net niet modern genoeg?

Wat was dit een leuke musical!!! Grote Zus heeft genoten en dat gold ook voor mij. Heel origineel van opzet, grappige verhaallijn, veel humor maar ook serieuze zaken komen aan bod, leuke liedjes, echt hartstikke tof!

En weet je wat: een opfriscursus zoenen kan toch ook geen kwaad? ;-) Al ben ik het dan niet zo eens met de ‘instructie’ dat je tot de huig van de ander moet gaan!

Echt, als je de kans hebt, ga dan met je (aankomend) puberdochter (of -zoon) naar deze musical. Jullie zullen er geen spijt van hebben.

Morgen is Kleine Zus aan de beurt. Wel fijn dat ze in hetzelfde weekend als Grote Zus mag want ze kan af en toe erg verontwaardigd zijn omdat ‘ikku al weer niet naar het jater mag!”. ;-)

Kleine Zus gaat samen met oma naar ‘Hans en Grietje, de musical‘. Ze zal er ongetwijfeld ook weer een fantastische middag beleven. Wat is theater toch leuk!