Valentijn(strauma?)

Op de basisschool van de meiden is het niet toegestaan uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes uit te delen. Er zullen immers altijd kinderen zijn die (bijna) nooit een uitnodiging zullen krijgen. En er zullen ook kinderen zijn die (bijna) altijd een uitnodiging krijgen. De school wil met hiermee voorkomen dat kinderen zich buitengesloten voelen en dat de kinderen duidelijk zien wie wel en wie niet/nooit uitgenodigd wordt. Ik denk dat dat een heel goede regel is.

Ook met kerstkaarten is er een regel: kinderen mogen gerust kerstkaarten uitdelen op school, maar dan alleen als ze aan al hun klasgenootjes een kaart geven. Anders is het niet toegestaan. Ook dat is best een heel goede regel.

Op dit moment is er nog geen ‘beleid’ wat betreft het uitdelen van valentijnskaarten. ;-)

Grote Zus heeft voor haar hartsvriendin van haar eigen spaargeld chocolaatjes gekocht. En ze knutselde een heuse wissellijst met een foto, twee tekeningen en een gedicht. Ze kreeg vandaag van haar hartsvriendin een zelf gegraveerd glas met daar in snoepjes en ook een heus gedicht. Zo lief om die twee samen te zien. Ze kunnen het zo goed vinden met elkaar. Grote Zus had vandaag trouwens geluk want ze mocht met diezelfde hartsvriendin naar de carnavalsoptocht in een naburig dorp. En morgen, morgen komt deze hartsvriendin hier logeren. Feest dus!

Mr. T. die vertrok vanmiddag zo rond de klok van tweeën naar de kroeg en Kleine Zus en ik maakten er een zwaar relaxed middagje van. Kleine Zus (die me trouwens vanochtend om 07.45 uur over mijn bol begon te aaien en die ik dus meteen naar haar papa stuurde -zondag is immers míjn uitslaapdag- en Mr. T. was gisteren net na 23.00 uur al thuis dus hij had lang genoeg geslapen vond ik) mocht een film kijken en ik geniet van haar blije snoet als ze zomaar een film mag kijken! Neef kwam nog even op de thee en gooide en passant diezelfde thee nog even over de tafel heen, gelukkig vielen er geen slachtoffers. Toen Grote Zus thuis waren ging ik ‘koken’. Zeer verantwoord was het niet, dat wat ik kookte: ik maakte namelijk broodjes shoarma, maar ach, af en toe mag dat. En hé, er zat echt sla bij!

Eigenlijk ging het hier trouwens over Valentijnsdag. Ik heb helemaal niets gekregen van Mr. T., maar dat geldt andersom ook. Ach, ik word volgende maand 40, dus ik verwacht dat hij het tegen die tijd wel goed maakt! ;-)

En jij, iets gedaan aan (of met) Valentijnsdag?