WE-300: achterkamer

Volop kansen biedt de ontstane situatie hem. Zijn hersenen maken overuren en talloze papiertjes met rake one-liners liggen om hem heen.

Hij hoort de telefoons continu overgaan. Hij heeft zijn medewerkers gemeld dat hij niemand te woord zal staan. Voor het journalistieke gepeupel was hij vandaag niet bereikbaar. Toch wel jammer dat die fakestagiaire laatst bekend heeft gemaakt hoe er binnen zijn partij over de achterban gesproken wordt. Dat was even wat minder. Gelukkig is daar niet al te veel aandacht aan besteed door de media. Ach, die hadden wel wat beters te doen de laatste tijd. Geweldig dat geruzie bij zijn concullega’s.

Zijn communicatiemedewerkers kunnen de telefoontjes trouwens ook heel goed afhandelen. Hij heeft hen nauwgezet geïnstrueerd over wat wel en wat zeker niet te zeggen. Feitelijk kwam die instructie neer op pertinent niets zeggen, des te meer uitwerking zullen zijn woorden zo meteen hebben.

De televisie staat continu aan en ook via internet volgt hij nauwgezet de laatste ontwikkelingen. Daarnaast is het natuurlijk heel handig dat hij dicht bij het vuur zit.

Hij heeft zich de afgelopen dagen verkneukeld. Wat een potje hebben ze er van gemaakt! Het mag duidelijk zijn wie er garen gaat spinnen bij deze nieuwe situatie. Sommigen hebben zich verbaasd over het feit dat hij in de afgelopen periode relatief weinig van zich heeft laten horen, maar hé, hij liet die anderen gewoon hun eigen graf graven. Strategie heet dat. Laat anderen er maar een zooi van maken, kijk wat het pleps wil horen en speel daarop in.

Met zijn vingers kamt hij zijn haar en stapt naar buiten. Meteen wordt hij aangeklampt door een journaliste: ‘Wat vind u van de ontstane situatie?’ roept ze hem toe. Hij kijkt strak in de camera en zegt: ‘Wat de PVV betreft kan de vlag uit!’.


De vierde WE-300 met als onderwerp ‘Zorg’. Voor de regels en andere deelnemers: klikkerdeklik!

Ik moet zeggen dat ik me afvraag of Geert Wilders ooit zorg aan zijn kapsel besteed, maar dat terzijde. De ontstane situatie echter, die baart mij flink wat zorgen. Iemand een oplossing misschien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *