onGELOOFlijk


Ik heb lang geaarzeld of ik hier wel over wilde bloggen (want het gebeurde immers al weer enige tijd geleden met carnaval en het eerste teletekstbericht dateert van 21 februari 2010), want … het is nogal een toestand natuurlijk. En vooral ook heel erg pijnlijk. Niet in het minst voor mijn moeder die toch heel veel kracht en positieve dingen haalt uit haar (Katholieke) geloof. Maar ik kan me er ook zo kwaad om maken!!! Wat is er gebeurd met: Heb uw naaste lief?

Hoe is het mogelijk dat dit soort zaken in deze tijd nog gebeuren? Hoe denkt het instituut kerk zich te handhaven als ze zich zo star en zo ouderwetsch opstelt? En dan gaat het natuurlijk niet alleen over het uitsluiten van homofielen of lesbiƫnnes. Dan gaat het ook over hoe men denkt over condoomgebruik, aids of wat dan ook. Dan gaat het ook over het feit dat men het niet goedkeurt dat leken zich inzetten voor de kerk door bijvoorbeeld woord- en communiediensten. Als je wilt dat de kerken leeglopen, dan moet je vooral zo doorgaan!

Ook onderstaand bericht is schokkend:

en uiteraard niet goed te praten. Maar het verschil is toch (in mijn ogen dan) dat het hier gaat over individuele acties. Individuele acties die natuurlijk absoluut verkeerd zijn en waarover de kerk zich wel dient uit te spreken, maar nogmaals: individuele acties. Ik weet niet of ik het helemaal goed uitleg, maar zo voel ik het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *