Het mysterie van het verdwenen fietsstoeltje

Gruwelijk verontwaardigd ben ik. Echt heel erg nijdig ben ik ook nog ‘ns. Wat is er aan de hand?

Nou, erg dramatisch is het natuurlijk niet, want er zijn veel ergere dingen in de wereld. Maar wat me vandaag toch overkomen is!

Na een dag vol noeste arbeid (noest omdat er eind van de week verhuisd gaat worden, dus dat betekende dozen inpakken en dat soort ongein) klok ik na vijven uit. Ik loop, samen met mijn baas die via de kelder naar buiten moet omdat om vijf uur de deur op slot gaat, naar de fietsenkelder en zie daar nog een paar fietsen staan. Waaronder de mijne. Maar wat ik niet zie, is mijn fietsstoeltje!!!

Nah, niet te geloven, mijn fietsstoeltje is foetsie. Ik sta daar echt compleet flabbergasted te wezen: hoe is het mogelijk! De fietsenkelder is nota bene alleen toegankelijk voor personeel! Dat maakt het allemaal ook nog veel erger natuurlijk. Dat een collega dit op zijn/haar geweten heeft! Mijn baas is, net als ik, not amused. Wie doet nou zoiets?

Als ik naar huis fiets begin ik een beetje te twijfelen. Misschien heb ik het stoeltje gisteren wel van mijn fiets afgehaald. Alhoewel ik geen enkele reden kan bedenken waarom ik dat gedaan zou hebben. Want dat ding zit al zo’n half jaar continu op mijn pakkendrager. Of misschien heeft Mr. T. hem er gisteren wel afgehaald. Maar ook dat geloof ik niet. En daarbij: als het me net al meteen opviel, dan had ik het vanochtend toch ook meteen gezien?

Ja hoor, thuis aangekomen: een heleboel zooi in de garage, maar geen fietsstoeltje. Ik ben pisnijdig en verzin op dit moment hele plannen om de dader te pakken te krijgen. Maar het allerergste vind ik dat een collega dit deed!


Ik had graag gemeld dat het hier om fictie ging. Helaas is het de bittere waarheid. Pislink ben ik dan ook. En omdat ‘link’ het onderwerp van de WE was, schreef ik daarom maar een extra WE! Mocht dit mysterie nog op miraculeuze wijze opgelost worden, dan laat ik het uiteraard nog weten.

Foto trouwens gestolen van internet, want ik maak veel foto’s, maar toch echt niet van een fietsstoeltje voordat het gestolen wordt.