ICE: In Case Of Emergency

Vandaag ontving ik een doorstuurmailtje van schoonzus. Ik heb een gruwelijke hekel aan alle doorstuurmailtjes dus normaliter worden ze ongelezen verwijderd. Het betreffende mailtje echter had als titel ‘namens de ambulancedienst’ en betrof een oproep van een ambulancebroeder om in mobiele telefoons een zogenaamde ICE-code te programmeren.

Die ICE-code staat voor ‘In Case of Emergency’. Onder de ICE-code programmeer je een echtgeno(o)t(e), partner, ouders, familie of vrienden. Als de nood aan de man is, kunnen ambulancebroeders/hulpverleners op die manier veel sneller de belangrijkste mensen bereiken.

Ik heb al anderhalf (ja, ik was er snel bij) jaar een mobiel. En in mijn mobiel staan al sinds 17 maanden drie ICE-codes. Ik hoorde er toen iets over en dacht dat dat inderdaad behoorlijk handig kan zijn. Eigenlijk dacht ik dat die ICE-codering al wijd en zijd bekend zou zijn, maar blijkbaar valt dat nogal mee als er zulke mailtjes rondgestuurd worden.

Heb jij al een ICE-code in jouw mobieltje staan? Zo nee, snel doen hoor!