Onbestemd gevoel

Ik loop al een paar dagen met een wat onbestemd gevoel rond. Eigenlijk weet ik helemaal niet hoe het gevoel heet dat ik heb, maar ik zit gewoon een beetje te veel in mijn hoofd op dit moment. Ach, ik ben sowieso altijd al van het denken (soms zelfs tobben), dus ik ben het op zich wel gewend. Maar op dit moment heb ik gewoon een beetje een raar gevoel. Lekker vaag is dit nietwaar?

Moet ik me nu wel of niet druk maken om die financiële crisis? Moet ik me nu of niet druk maken om de komende verkiezingen en wat voor kabinet we gaan krijgen? Moet ik me nu wel of niet druk maken over die olieramp in Amerika? Moet ik me nu wel of niet druk maken om het weer? (Oh nee, dáár hoef ik me niet druk om te maken, want dat heeft geen enkele zin, daar heb je geen invloed op, weer is gewoon weer. Maar jemig, vanmiddag op de fiets naar huis: stromende regen en maar4°C!!! Dat is toch niet normaal?) Moet ik me nu wel of niet druk maken om de samenleving die steeds harder lijkt te worden? Moet ik me nu wel of niet druk maken om een zeer lompe -en totaal onterechte- brief die we op het werk ontvingen? Moet ik me nu wel of niet druk maken om het feit dat Ruud van Nistelrooij niet naar het WK gaat? (Nee, dáár hoef ik me dus echt niet druk om te maken!). Moet ik me nu wel of niet druk maken om legio andere dingen die op dit moment gebeuren?

Let wel, ik vind ons land een geweldig land om in te leven en de wereld nog altijd heel erg mooi. Maar misschien is er de laatste tijd gewoon een beetje teveel gebeurd om vertrouwen in de toekomst te blijven houden. En al die dingen gebeurden zonder dat ik maar enige invloed uit heb kunnen oefenen. Dát is waarschijnlijk nog wel mijn grootste probleem. Dát het gebeurt en dat ik er helemaal niets aan kan doen!

In mijn eigen kleine kringetje gaan de zaken meer dan voorspoedig. Ik ben superblij met mijn leven, met de meiden, Mr. T., mijn ouders, de dingen die ik (mag) doe(n) en zo meer. Misschien dat dat juist ook wel weer een beetje dat onbestemde gevoel voedt, dat geluk zo kwetsbaar maakt?

Herken jij iets van wat ik hier probeer te verwoorden? En zo ja, hoe ga je er dan mee om? Ik ben erg benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *