Jaszakschatten

Via ‘zomaar een dagje‘ kwam ik terecht op deze site: klikkerdeklik! Een site met foto’s van jaszak schatten. Jaszak schatten verzamelt door kinderen.

Kleine Zus is een echte ekster. Niet alleen sjouwt ze dagelijks hele ladingen zandbakzand het huis binnen, haar jaszakken zitten vaak ook barstensvol de meest grote schatten. Ik moet om de paar dagen haar jaszakken leeg maken omdat ze er werkelijk alles in stopt.

Afgelopen winter hing haar jas bij opa en oma in de berging en toen ik hem pakte omdat we naar huis gingen dacht ik ‘wat is die jas toch nat’. Zaten er dus in allebei haar jaszakken twee -inmiddels druk smeltende- sneeuwballen. Zo erg is het dus met haar gesteld. ;-)

Eigenlijk valt de oogst van gisteren dus nog best heel erg mee:

Uiteraard weer zand, maar vrij bescheiden. Een clipje van een blikje drinken. Een klein blauw papierte, een wit veertje, een aantal van die foamstickers op elkaar geplakt, een stukje keukenrol, twee stukjes hout, een snoeppapiertje en wat steentjes.

Na het maken van de foto sommeerde het meisje mij alles weer netjes terug te stoppen. Tuurlijk wijffie, doen we! Het foamstickerdingetje heeft echter promotie gemaakt en verblijft nu op de slaapkamer van Kleine Zus.