Kleur bekennen

Tsss, je kunt het ook overdrijven nietwaar?

Maar goed, de partijen en lijsttrekkers zijn druk, druk, druk. Morgen nog een dag proberen elkaar zwart te maken en dan gaan wij naar de stembussen.

Ik heb heel bewust geen enkel debat gekeken. Zoals lijsttrekkers en andere politieke hotemetoten met elkaar omgaan, spelen op de man en zich verlagen tot een zeer bedenkelijk niveau vind ik erg onfatsoenlijk. Nee hoor, geef mijn portie maar aan Fikkie wat de debatten betreft. Ik vind het zo jammer dat er op deze manier politiek bedreven wordt. Ik vind het zo verschrikkelijk jammer …

Waar ik echt niet goed van word is van al die peilingen waar je continu mee om de oren geslagen wordt. Wat voegt dat nou toch toe, zou er iemand door beïnvloed worden? Dat een zekere Maurice de H. ook nog steeds met zijn peilingen rondleurt vind ik erg apart. Sinds hij meent bepaalde producten aan de man te moeten brengen heeft hij voor mij volledig aan geloofwaardigheid verloren (en geloof me, voordien had ik ook al niet zo’n hoge pet van hem op).

Ach, weet je wat het is: feitelijk komen de meeste partijprogramma’s grotendeels overeen. Feitelijk staan in die partijprogramma’s heel veel dingen die niet realiseerbaar zijn. Omdat er te weinig geld is. Je kunt iedere cent nou eenmaal maar één keer uitgeven. Dat leerde ik vroeger al van mijn mama en dat breng ik nog steeds in de praktijk. Meer geld uitgeven dan dat er binnenkomt, te veel lenen: het is niet verstandig en op een bepaald moment krijg je soms (letterlijk en figuurlijk) de rekening gepresenteerd.

Of we het nu leuk vinden of nu, het is nog steeds money that makes the world go round. En ik vermoed dat nooit meer doorbroken zal worden. Ik denk dat het daarom belangrijk is dat we een gezonde economie hebben en houden. Hoe denk jij daarover?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *