Medeplichtig

En ja hoor, dat volgende boek heb ik toch weer gekocht! Maar niet meteen en dat wil al best wat zeggen.

Goed, ‘Medeplichtig‘ van Nicci French dus. De reviews van lezers liegen er niet om. Het gros vindt het helemaal niets, het laatste boek van dit schrijversduo.

Op de achterflap:

Een indringende, spannende en ontroerende thriller over de kracht van vriendschap, vertrouwen en liefde, en de drang te handelen uit zelfbehoud.

Bonnie staat in een appartement, tussen omvergegooide meubels en kapotgesmeten spullen. Ze heeft kneusingen in haar hals en op de grond ligt het levenloze lichaam van een man. Bonnie kan het niet laten: ze knielt bij hem neer en raakt hem nog één keer aan voor ze het appartement verlaat. Zij heeft hem liefgehad.

Even later belt ze vanuit een telefooncel een vriendin op, die ze vraagt haar te helpen de sporen uit te wissen en het lichaam te laten verdwijnen.

Wat is er aan dit schokkende tafereel voorafgegaan? Wat is er in het appartement gebeurd en wie was erbij betrokken? Aanvankelijk lijkt het duidelijk, maar gaandeweg blijken de grenzen tussen schuld, onschuld en medeplichtigheid uiterst dun te zijn.

Ik moet zeggen, ik vond dit boek beter dan de laatste paar. Het ‘ervoor’ en ‘erna’ beschrijven van het verhaal vond ik een goede vondst. Het hele verhaal wordt vanuit de hoofdpersoon, Bonnie, verteld. Het is interessant om haar steeds een beetje beter te leren kennen.

Er zitten wel behoorlijk wat ongeloofwaardige stukjes in. Dat is dan weer jammer, maar voor de rest is dit een heel goed te lezen, niet al te moeilijke, tussendoor thriller.

Maar goed, ik moet echt niet vergeten dat ik het volgende boek NIET moet kopen!