Die vijf liedjes

De meeste lezers hier weten het wel: ik ben nogal van de vragenlijstje. En echt, alle antwoorden op al mij vragenlijstjes lees ik helemaal. Soms weet ik al wie een bepaalde reactie gegeven heeft voordat ik onderaan zie wie er reageerde. Ja ja, leer mij mijn lezers kennen! ;-)

Ik heb echter nog niet vaak zoveel plezier gehad van een vragenlijstje als van de vraag uit dit logje: vijf liedjes die je eindeloos kunt luisteren. Afgelopen zaterdagavond en vandaag luisterde ik tijdens het bloggen naar jullie vijf liedjes. Geweldig zoveel als er op joetjoeb te vinden was van al die liedjes. Ik ging van het ene muziekgenre naar het andere. Omdat ik (vind ik) een vrij brede muzieksmaak heb kan ik met een gerust hart zeggen dat ik van zo ongeveer 97,65% van jullie nummers werkelijk heb genoten en dat ik ook nog een behoorlijk aantal prachtige nummers voor het eerst mocht horen. Thanks!!!

Hieronder, voor de liefhebbers, mijn vijf liedjes met een toegift (speciaal voorJoeltje).

1. Enjoy the Silence van Depeche Mode. Geweldig nummer, geweldige sfeer.

2. I got a feeling van Black Eyed Peas. Heerlijke beat en de flashmob bij dit filmpje vind ik helemaal fantastisch.

3. Time in a bottle van Jim Croce. We draaiden het in het gemeentehuis tijdens onze bruiloft. Een heerlijk eenvoudig liefdeslied. Luister naar de tekst en geniet.

4. The sacrifice van Michael Nyman. De film ‘The Piano’ staat toch wel in mijn top vijf (hé, dat kan natuurlijk ook een ‘Geef me de vijf vraag’ worden) wat films betreft. Zowel film als muziek vind ik fantastisch.

5. Just breathe van Pearl Jam. Hoe is het toch mogelijk dat ik Eddie Vedder eigenlijk pas ontdekte toen ik ‘Into the wild‘ ontdekte? Geen idee, maar ik haal het op dit moment meer dan in.

6. En tja, we mochten maar vijf antwoorden geven. Eén van de nummers die ik recent echter bijna dagelijks draai is Uprising van Muse. Ik heb er tijdens mijn bruiloftsfeest heerlijk op gedanst. Wat een fantastisch nummer!