Eerste keren

Zo hé, het was vorige week een week van eerste keren. Wat ik dan allemaal voor het eerst deed?

  • Samen met Mr. T. verfde ik voor het allereerst mijn haren. Normaal gesproken doet nichtje dat altijd, maar ik dacht laatst ‘ik doe ‘ns gek, ik doe het zelf’. Het resultaat (diep-, diep-, diepzwart) is echt heel mooi, maar tssss, wat een bende. Stukken hoofd die niet geverfd mochten worden zijn nog wel schoon geworden, maar mijn nagels (ja, ik weet dat er handschoentjes bijzitten om je haar te verven en die hebben we ook gebruikt hoor) zijn nog niet schoon en shirt van Mr. T. mag als verloren beschouwd worden.
  • Voor het allereerst in haar (en dus ook mijn) leven ging Grote Zus alleen ‘shoppen’. Samen met drie vriendinnen gingen ze naar ‘de stad’ hier even verderop. In eerste instantie wilden ze met z’n viertjes met de fiets gaan, maar dat vond ik (en de andere mama’s gelukkig ook) niet zo’n goed plan. Daarbij was het behoorlijk slecht weer dus uiteindelijk bracht een mama ze weg waarna ze gevieren een uurtje mochten shoppen. De meiden hebben vaderdagcadeautjes gekocht en een ijsje gegeten. Help, mijn oudste dochter wordt groot!
  • Als Kleine Zus praat, dan kunnen wij haar prima volgen. Alleen met sommige woorden en letters heeft ze wat moeite en kromme zinnen maken kan ze ook best heel goed. Begin deze week is ze op school getest door een logopediste en zij zag aanleiding tot contact. Ik heb dus voor het eerst in mijn leven gesproken met een heuse praatjuffrouw (zoals Kleine Zus haar noemt). Goh, ik ging automatisch op mijn taalgebruik letten. ;-) Kleine Zus husselt vaak de m en de n door elkaar en sommige woorden zegt ze maar half (dus bijvoorbeeld visie in plaats van televisie). Het wordt een kwestie van veel corrigeren en oefenen en over een half jaartje wordt Kleine Zus opnieuw getest door de praatjuffrouw.

Zo, nou wil ik wel ‘ns weten of jij recent ook nog iets voor het allereerst in je leven gedaan hebt.