Slaapplaatsen

Afgelopen nacht sliepen drie van ons viertjes op een andere plek dan normaal. Hoe dat allemaal zo kwam? Nou, dat zal ik jullie nu verklappen. ;-)

Oudste was een nachtje in ‘s-Hertogenbosch want daar woont de icht van Grote en Kleine Zus. Nicht was al 15 voordat Grote Zus geboren werd. Nicht was helemaal door het dolle want ‘eindelijk nichtje, hoe cool is dat!’. Je begrijpt, er zijn meer neven in de familie. Nicht is dus (geheel terecht volgens mij, maar wellicht ben ik wat bevooroordeeld) hartstikke gek op oudste en jongste. Af en toe mogen Grote en Kleine Zus bij nicht, haar man en hun dochtertje logeren. Gisteren was oudste weer aan de beurt.

Bij nicht logeren betekent allerlei leuke dingen doen. Dit keer bracht Mr. T. oudste weg en begon de logeerpartij met lunchen bij Bakker Bart. Daarna werd er geshopt. Grote Zus is bijna jarig en ze mocht van nicht iets leuks uitkiezen voor haar verjaardag. Uiteraard (duh) heeft nicht veel meer verstand van wat hip en mooi is dan mama. Wel grappig dat Grote Zus dan vervolgens met exact hetzelfde shirt thuiskomt als hetgeen ik afgelopen donderdag aan haar liet zien toen we in Maastricht waren. Toen werd het gewogen en te licht bevonden. ;-)

Wat ze verder nog deden? Ze gingen eten bij het pannenkoekenrestaurant, keken ‘s avonds een film, gingen vanochtend naar de speeltuin en vanmiddag werd Grote Zus opgemaakt met echte make-up (‘Mam, de mascara is niet waterproof. Als ik later zelf make-up heb, dan ga ik wel waterproof kopen hoor. Dat lijkt me toch handiger’. Geen idee van wie ze het heeft, niet van mij in ieder geval. Al moet ik bekennen dat ik me vroeger dus wel opmaakte. Man, wat zag ik er uit met mijn knalblauwe ogen) en werden haar haren in de krul gezet. Nicht is immers ook nog kapster! Om een uur op vier kwam Grote Zus buitengewoon tevreden thuis.

Kleine Zus ging logeren bij opa en oma. Omdat opa in de afgelopen dagen de volledige bovenverdieping heeft geschilderd en als laatste de trap had gedaan, kon Kleine Zus echter niet naar haar ‘eigen’ slaapkamertje boven (mijn ouders slapen beneden). Hoe moest dat dan opgelost worden? Nou, geen probleem, opa en oma hebben immers een heuse camper!

De kleine dame zag het helemaal zitten: in de camper slapen! Maar natuurlijk is dat ook best nog spannend. Toen het  uiteindelijk bedtijd was (weer veel te laat, waar zijn alle regels toch gebleven in vakantietijd?) kroop ze netjes in de camper. Toen oma echter na een minuut of 10 ging kijken hoe het ging, vertelde ze oma dat ze toch eigenlijk veel liever niet alleen in de camper wilde slapen. Hetgeen betekende dat oma al om 22.00 uur naar bed ging. Ze hebben het samen hartstikke gezellig gehad, hebben lekker geslapen en uiteindelijk werden ze pas rond 08.30 uur wakker.

De reden dat beide meiden elders sliepen was dat Mr. T. en ik een feest hadden. Vriendin E werd gisteren 40 en dat moest gevierd worden. E vierde haar feestje in de kroeg in U, toch al gauw een kilometertje of 11 vanaf hier. Samen op feest en geen van beiden de Bob willen zijn, dat wordt fietsen! Da’s toch gewoon echt net als vroeger, want toen gingen we ook vaak op de fiets naar feestjes.

Het feest van E kwam wat moeizaam op gang, maar toen het eenmaal op gang was, was het ook echt goed op gang! Ik heb heul veul gedanst, ik hartje dansen! Ik heb veel gekletst en heb het wat de wijn betreft prima onder controle gehouden allemaal. Ik wel! Mr. T., tja, die had toch wel weer heul veul biertjes op. En ik kan daar niet zo goed tegen. Wel dat hij plezier heeft en zo natuurlijk wel, maar ik houd er niet van om met ‘unne zatte mens te bed te moete’. Want Mr. T., die gaat liggen en die slaapt. Zo oneerlijk is dat! Dat slapen gaat gepaard met heul veul snurken, ik heb daar al vaker over gelogd. Als hij gedronken heeft, dan is dat snurken echter nog een soortje erger. Helegaar niet tof is dat!!!

Toen wij dus vannacht om 03.45 uur thuis kwamen (zo’n leuk feestje was het dus en we deden over de terugweg maar 30 minuten, zo hard hebben we gefietst) vond ik dat Mr. T. best in het bed van Grote of Kleine Zus kon slapen. We hadden immers twee bedden over. Hij koos voor het bed van Grote Zus.

En ja hoor, lig ik zo laat in bed, zie ik het eerst toch nog 04.38 uur worden. Vanaf dat moment kan ik me niets meer herinneren. Stel je nu toch ‘ns voor hoe lang het had geduurd voordat ik sliep als Mr. T. naast me had liggen snurken.

Vandaag was een beetje zo’n dag die in een waas voorbij lijkt te gaan. Ik was eigenlijk gewoon hartstikke fit ondanks de korte nachtrust en de wijntjes, maar uit Mr. T. kwam niet heel veel initiatief. En het is echt waar, hij zit/ligt ergens en hij slaapt. Zo frustrerend! Kleine Zus heeft vanmiddag dik twee uur op de bank liggen slapen en daarom hebben we vanavond maar ‘ns gewoon de normale bedtijden gehanteerd voor de meiden.