Een rommeldagje

Onze laatste vakantieweek is ingegaan en vandaag was echt zo’n rommeldagje.

Kleine Zus ging naar zwemles met Mr. T.. Verder vond het madammeke dat het gewoon een ‘omadag’ was, dus ze wilde graag naar oma toe. Grote Zus vond het ook wel leuk om een tijdje naar oma te gaan. Zij kwam echter rond half drie weer naar ons. Ik denk dat ze het toch een beetje zielig voor ons vond dat wij met ons tweetjes ‘alleen’ thuis waren.

Vanmorgen draaide ik mijn rondjes op de hometrainer, draaide de wasmasjien wat wasjes, las ik een buitengewoon spannend boek uit en lunchten Mr. T. en ik samen.

Vervolgens hield ik me bezig met gewichtige zaken. Zo ruimde ik kasten op, vond dat de fotocamera wel een keer schoongemaakt kon worden en deed ik dus net of ik daar veel verstand van had, keek ik meewarig naar het weer buiten, kletste wat met Mr. T. en keek een heleboel oude foto’s met oudste.

Oh ja, wat ik ook nog deed. Ik maakte een selectie van af te drukken foto’s. Het werden er 738!!! Oeps, da’s slikken, maar eigenlijk niet meer of minder dan anders. En die ga ik de komende tijd allemaal scheuren en inplakken zodat het er zo uit komt te zien. De computer begon vanmiddag om 14.00 uur met het uploaden van de bestelling en nu (21.38 uur) geeft ie aan dat hij 522 van de 738 foto’s heeft upgeload. Dat duurt dus nog wel even een tijdje. For the record: onze internetverbinding is voor normaal gebruik prima hoor, alleen met een boel uploadgedoe wordt hij enigszins slakkerig!

Dat foto’s kijken deed ik met Grote Zus. Erg gezellig samen op zolder want het opruimen van de kasten leidde tot spullen die naar zolder moesten verhuizen. En tja, dan val je al snel in de vorige-levens-fotoboeken. Zo bekeek oudste de trouwreportage van Mr. T. en zijn ex. Ja, die hebben we hier nog steeds op de zolder liggen. Geen idee waarom, maar telkens als we besluiten het boek weg te doen, dan doen we het toch maar niet. Grote Zus vond dat papa op een bepaalde foto er uit zag alsof hij dacht ‘Wat ben ik hier toch aan het doen?’. 😉

Grote Zus  bekeek ook een heleboel foto’s van mij van vroeger (ook mijn oude trouwfoto’s overigens, al hadden wij niet zo’n kekke reportage). Foto’s van +20 kilo (of nog meer, want ik heb geen weegschaal), lange haren en puistjes. Ai, wat zag ik er uit. Grappig dat grote Zus dan de volgende opmerking maakt: ‘Oma ziet er nu veel mooier uit dan op die oude foto’s, en jij ook, en papa ook, en iedereen eigenlijk wel’. Om vervolgens te zeggen: ‘Dus als ik straks als ik 16 ben mezelf heel hip vind en ik kijk als ik 40 ben naar foto’s van toen ik 16 was, dan vind ik me dan toen ik 16 was niet meer hip!’ Da’s een heel beste conclusie meiske.

Normaliter kookt oma op omadag en kunnen Mr. T. en ik ook gewoon mee aanschuiven. Vandaag draaiden we dat maar ‘ns om. Ik kookte voor hen en we hebben hier gezellig en lekker gegeten (op het menu: kippensoep, provençaalse ovenschotel met een salade en sorbetijs/pudding na). Grote Zus speelde restaurant. Zo leuk dat ze dat met 10 jaar nog gewoon allemaal doet. Restaurant spelen betekent een menu maken, een naam verzinnen voor het restaurant, de tafel netjes dekken (voor deze keer de eettafel en niet de keukentafel). Er was echte wijn voor de grote mensen en Coolbest (die ik momenteel aan het buzzen ben) voor de meiden.

Na het eten kregen we diverse optredens van de dames, zo grappig om te zien en keken we de foto’s van Maastricht. Ook grappig om te zien is dat dat meisje dat even te voren nog restaurantje speelde zich nu druk maakt om afzakkende verkleedkleren! Om 19.30 uur was het bedtijd voor Kleine Zus en een uurtje later was Grote Zus aan de beurt. Ik vind dat ook in de vakantie er best af en toe op tijd naar bed gegaan mag worden.

Morgen hebben we het plan om naar spinnen en slangen te gaan kijken. En bij mooi weer gaan we daarna ook nog een eind wandelen op de Loonse en Drunense Duinen.

Wat zijn jouw plannen voor 18 augustus 2010?