In geval van nood

De laatste tijd hoor ik regelmatig van die radiospotjes over een ‘noodpakket‘ dat iedere goed voorbereide Nederlander toch op zijn minst in huis hoort te hebben. Ik moet bekennen dat ons huishouden wat dat betreft niet aan de eisen/wensen van Postbus 51 voldoet. Maar misschien beteren wij ons leven nog. Dat zou misschien best verstandig zijn nietwaar?

Maar we hebben wel wat dingen in huis hoor, als het gaat om onze veiligheid. Zo hebben we één rookmelder, maar ik weet niet zeker of die op de juiste plek hangt. Hij hangt namelijk in de gang en wellicht zweeft de rook daar dan juist voorbij zonder de melder te activeren. Dat zou dan iets te maken kunnen hebben met de zuigende werking in een trappengat of zoiets.

Daarnaast hebben we twee blusdekens en een brandblusser. De ene blusdeken ligt, heel logisch vind ik, in de keuken. De andere in de hal bij de brandblusser. Of dat een verstandige plek is voor een blusdeken?

De brandblusser moet eigenlijk jaarlijks gecontroleerd worden, maar dat vergeten wij dus eigenlijk al jaren. Da’s niet handig natuurlijk. Misschien toch maar ‘ns actie op ondernemen? De rookmelder daarentegen wordt wekelijks door Mr. T. getest. Mr. T. is namelijk van de stofzuig en al stofzuigend komt ie voorbij de rookmelder en test de batterij dan even.

Wat ik ook wel goed van onszelf vind, is dat we vorig jaar (tijdens de verbouwing) de gasleidingen die in de kruipruimte liggen, hebben laten controleren (ze werden goedgekeurd)! Kijk, wie doet dat nu eigenlijk ooit?

Laatst zag ik in het foldertje van het Kruidvat dat ze lifehammers in de reclame hadden. Goh, dacht ik, die ga ik maar ‘ns eentje halen, lijkt me hartstikke goed om die eentje in de auto te hebben. Helaas, ik was te laat: alle lifehammers uitverkocht! Waarom ga ik daar dan niet even voor naar een andere winkel? Is dat pure laksigheid of stiekem ook wel een beetje mijn kop in het zand steken?

Hoe zit het bij jou? Heb je een noodpakket in huis? En een rookmelder of andere belangrijke zaken? En in je auto: is daar een lifehammer te vinden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *