Tussendoortjesgedoe het vervolg

In juli logde ik over het nieuwe tussendoortjesbeleid op school. Inmiddels is het nieuwe schooljaar van start gegaan en is het nieuwe beleid van kracht.

De opening van het schooljaar werd gebruikt om het nieuwe beleid op ludieke (ben ik even blij dat ik niet meer in de oudervereniging zit, moet er niet aan denken dat ik daar als tomaat had moeten staan dansen!) wijze onder de aandacht van de ouders en kinderen te brengen. De pers was er zelfs bij (is het dan zo uniek?). Dat resulteerde in een bericht op de lokale nieuwswebsite en een heus filmpje op een andere website.

Dat filmpje doet de eerste keer trouwens een beetje heel raar. Als je het wilt kijken, laat het dan een keer helemaal aflopen (met alle strubbelingen die er blijkbaar bijhoren) en kijk het vervolgens zonder die strubbelingen. Grote Zus is duidelijk zichtbaar bij de 49 seconden. Haar kleine zusje een seconde daarvoor (ze zit een beetje links in het midden van het beeld naar boven te kijken als het kereltje met het kermit de kikkershirt in beeld is). Toch leuk nietwaar, zo’n filmpje? Bijna net zo leuk als dat (ahum) diepte-interview dat ik al weer een hele tijd geleden gaf.

Anyway: ik heb mijn hele inkoopbeleid van groenten en fruit aan moeten passen op dit nieuwe schoolbeleid want ik ben gewend om op woensdag groenten en fruit te kopen bij de heuse groentenboer. Maar ja, dan duurt het nog zo lang voordat het maandag is.

Grote Zus wilde uiteraard ook nog trakteren voor haar verjaardag en gelukkig is popcorn wel toegestaan. We hebben dus boterhamzakjes gevuld met popcorn en die tractatie werd naar ik me heb laten vertellen enthousiast ontvangen. Had ik zowel bij de Jumbo als bij de AH gezocht naar uitdeelzakjes popcorn en ze niet gevonden, trakteerde een meisje uit groep zeven wel op van die uitdeelzakjes. Ze bestaan dus wel. Ergens!

Rond de herfstvakantie zal het nieuwe beleid geëvalueerd gaan worden. Ik weet wel hoe ik ga reageren → heel goed dat dit beleid er is, maar laat de ouders alsjeblieft zelf bepalen wat voor toegestane etenswaren ze wanneer meegeven!