EHBO

Het schijnt vandaag de dag van de eerste hulp te zijn. Er schijnt tegenwoordig overal een dag voor te moeten zijn, dus dan lijkt een dag van de eerste hulp (zeker op deze dag) best logisch.

Ik hoorde gisteren over een Eerste Hulp test en dacht, laat ik die ‘ns gaan doen. Van de zeven vragen had ik er zes goed. Ik ging de mist in bij de wond. Ook de test doen? Klikkerdeklik!

Toen Grote Zus een baby was heb ik een EHBO-cursus voor kinderen gedaan. Dat vond ik eigenlijk hartstikke interessant, maar heel veel is weer weggezakt. Eigenlijk moet ik daar toch maar weer ‘ns mee aan de slag denk ik of op z’n minst een soort van herhaling gaan doen. Of misschien kan ik via het werk wel een BHV-cursus gaan volgen? Al weet ik bijna zeker dat ik niet de koelbloedigheid van schoonzus heb als het echt op ingrijpen aankomt (de vrouw die destijds door schoonzus is gereanimeerd heeft het trouwens overleefd en ze leeft haar leven weer met volle teugen!).

Het schijnt dat maar 3% van de Nederlandse bevolking weet hoe te handelen in geval van nood. Dat lijkt me wel heel erg weinig. Of zou dat echt zo zijn?

Hoe zit het met jouw EHBO-kennis? En, als je de test deed, hoe scoorde je?