Staande ovaties + Zic Zazou Update

Hoeveel staande ovaties zullen wij het komende theaterseizoen weer geven? Wellicht bij iedere voorstelling. Heel bijzonder zijn staande ovaties trouwens niet volgens mij. Ik heb tenminste nog nooit een voorstelling gemaakt waarbij na afloop géén staande ovatie werd gegeven.

Er zijn trouwens wat mij betreft ook maar een aantal voorstellingen geweest die ik ooit zag die géén staande ovatie waard waren. En om als enige te blijven zitten, dat durf ik dan stiekem ook weer niet.

Maar goed, het theaterseizoen gaat voor ons weer van start. We hebben een leuk programma samengesteld.

In de kast liggen de volgende entreebewijzen klaar:

 • voor Mr. T. en mij → Compagnie Zic Zazou, met hun show Brocante Sonore. En daar gaan wij vanavond dus naar toe. Iets anders dan anders en ik ben erg benieuwd. Mr. T. en ik zijn buitengewoon positief verrast door Compagnie Zic Zazou. Met de meest onwaarschijnlijke attributen maken deze negen (!) heren buitengewoon ritmische composities. Er was maar één stukje waarvan we dachten, mwah (stukje met de film). Al met al dus buitengewoon de moeite waard dit Franse gezelschap. We zaten vandaag op de eerste rij en dat was eigenlijk te dichtbij om een goed overzicht te hebben, want er gebeurt zo veel op dat podium!
 • voor Mr. T. en mij → ‘We moeten praten’ van Veldhuis & Kemper. Ook nieuw voor ons en wederom erg benieuwd.
 • voor Mr. T. → Pink Project, Animals & The Wall. Hij gaat hier samen met vriend W naar toe.
 • voor Kleine Zus en oma/Mr. T./mij (we gaan nog uitmaken wie Kleine Zus vergezeld naar welke voorstelling) → Otje, naar het boek van Annie M.G. Schmidt. Het is zo geweldig gezellig om met Kleine Zus naar het theater te gaan.
 • Voor Mr. T. en mij → we gaan op reprise voor ‘Hete Vrede’ van Claudia de Breij. Wat een show was dat, we draaiden niet voor niets een van haar nummers tijdens ons huwelijk. Misschien lijkt het zonde om twee keer naar dezelfde voorstelling te gaan, maar dit is voor ons toch wel een heel speciale show. En daarbij, een goede cabaretvoorstelling kan je best twee keer zien. Wedden dat we weer veel nieuwe dingen horen?
 • Voor Grote Zus en mij → voor het allereerst ga ik naar een heuse balletvoorstelling. Samen met Grote Zus ga ik naar De Notenkraker. Ik heb geen idee of ik dit tof ga vinden, maar dat weet ik jullie na afloop wel te vertellen. Gelukkig kennen we het verhaal van De Notenkraker dus met de  herkenning zal het wel goed zitten.
 • Voor Mr. T. en neef → BZB in kerstsfeer. Ik ben niet zo’n fan van de BZB, Mr. T. wel. Hij gaat samen met neef en nog een paar stoere mannen ongetwijfeld uit z’n dak tijdens dit theaterconcert.
 • Voor Kleine Zus en oma/Mr. T./mij → Sprookjesboom The Musical. Ook hiervan vermoed ik dat het kleine vrouwtje volop zal genieten.
 • Voor Grote Zus en Mr. T. → Achtste groepers huilen niet naar het boek van Jacques Vriens. Een muziektheatervoorstelling over het vieren van de herinnering. Grote Zus las het boek laatst en wow, is me dat even heftig. Het boek gaat over groep acht. In groep acht zit ook Akkie, een meisje dat ernstig ziek wordt en uiteindelijk overlijdt. Dit lijkt me een zeer mooie en indrukwekkend stukje theater. Eigenlijk vind ik het best jammer dat Mr. T. niet naar het ballet wil.
 • Voor Grote Zus en oma → Vliegen zonder vleugels van Kleintje BMT. We gaan al jaren op rij naar Kleintje BMT en ieder jaar opnieuw worden we verrast door de fantastische voorstellingen die dit amateurgezelschap op het podium brengt. De kinderen repeteren een heel jaar voor maximaal 5 voorstellingen, maar wat hebben ze er een plezier in en wat ziet het er gááf uit. Geweldig dat vrijwilligers dit allemaal voor elkaar krijgen. Ooit deed Grote Zus ook auditie trouwens en ik was ergens best een beetje opgelucht dat ze niet door was. Al had ik, mocht ze wel doorgegaan zijn, uiteraard wel trouw naar de repetities gereden hoor en haar volop gestimuleerd om vooral ‘door te gaan’.
 • Voor Mr. T. en mij → jeah, we gaan dit seizoen ook weer naar Frank Boeijen. Wij vinden zijn muziek fantastisch en zijn shows dito. Dit keer zitten we zelfs op de eerste rij!!! Stoer!
 • Voor Mr. T. en mij → we zijn ooit eerder naar een voorstelling van Polderman geweest en waren toen zeer aangenaam verrast; we hebben werkelijk in een deuk gelegen bij door de show van Katinka Polderman. We zijn dan ook zeer benieuwd naar haar nieuwe show: Polderman tuigt af.
 • Voor Kleine Zus en oma/Mr. T./mij → de altijd leuke Cowboy Billie Boemen de Indiaan en hun musical ‘The Wild West Side Story’. En echt waar, ook grote mensen hebben pret bij deze twee mannen.
 • Voor Mr. T. en mij → ik vind Leon van der Zanden sowieso een aangenaam persoon om naar te kijken. Daarbij maakt hij ook nog heel goede shows. Ik ben erg benieuwd naar zijn nieuwste show:vruchtvlees.
 • Voor mij en vriend W en vriendin M → omdat wij toch ieder jaar best veel centjes besteden aan theaterkaartjes vindt het theater dat ze ook best wat terug mag doen. Het theater geeft dan voor een aantal voorstellingen vrijkaartjes. Dit jaar kozen we voor Djiguiya: The masters of African drums are back. Vriendin M heeft jarenlang op de Djembé gespeeld dus die neem ik mee. En vriend W mag ook mee omdat hij altijd de kaartjes besteld (en omdat hij stiekem een beetje verliefd is op M). Wie weet bloeit er iets moois op dan. Ik zal maar niet in het midden gaan zitten op die avond. ;-)
 • Voor Mr. T. en mij → last but zeker not least, we gaan volgend jaar ook nog een keer naar een heus concert. Op 8 april 2011 (wat duurt dat nog lang) zijn wij te vinden in het GelreDome waar Roger Waters nog maar ‘ns een keer The Wall ten gehore brengt. Cool!

Het wordt weer een mooi theaterseizoen!