Een mix van David Bowie en Madonna

Nou, waar zou dit logje dan wel niet over kunnen gaan zie ik je denken. Ik zal het even uitleggen.

Ik heb een gebit. Een prima gebit hoor. Ik mis weliswaar één kies ergens linksboven en er zijn legio vullingen te ontdekken, maar het gebit an sich voldoet verder prima.

Vorig jaar juni ging ik voor een speciale missie naar de tandarts omdat mijn onderste voortand besloot er na jaren toch echt de brui aan te geven. Twee dagen liep ik voortandloos rond waarna de tandarts het geheel mooi opkalefaterde.

Verder heb ik af en toe wat last van koude of hete dranken, maar ook dat valt te overzien.

Waar ik nu heen wil? Nou, eigenlijk ben ik helemaal niet meer tevreden met mijn twee middelste en bovenste voortanden. Want het lijkt wel alsof ze allebei steeds meer naar binnen groeien. Een beetje zoals David Bowie. Nou ben ik groot fan van dit heerschap, maar ik hoef echt niet dezelfde tanden. Al geloof ik wel dat hij ‘eraan geholpen is’ zoals te zien is op onderstaande foto’s (wat een GROTE tanden heeft hij eigenlijk zie ik nu).

Ik denk er inmiddels serieus over na om naar de orthodontist te gaan om te vragen wat de mogelijkheden zijn. Ook wees iemand me laatst op de mogelijkheid om je voortanden een beetje op te laten vullen zodat dat schuine ervan af is. Misschien was dat niet zo’n heel verkeerde suggestie.

Wat me ook dwars zit is de kleur van mijn voortanden. Nou kan het best zijn dat door het naar achteren groeien mijn tanden er door de schaduw wat grauwer uitzien, maar ik vind het heel lelijk. Ze moeten dus sowieso gebleekt worden.

Als laatste heb ik een spleetje tussen mijn tanden. Nou ben ik ook wat dat betreft in goed gezelschap want niemand minder dan Madonna heeft er ook één.

Een tijdje geleden was het zelfs helemaal hot als je een spleetje tussen je tanden had. Ik vind het niet echt mooi maar hot zijn is toch eigenlijk best, nou eh, hot! Maar ja, rages zijn zo snel weer voorbij nietwaar? In ieder geval: dat spleetje vind ik niet mooi, stel dat ik een soort van beugeltje of weet ik veel krijg, dan moet dat spleetje ook maar dichtgedrukt worden. Dus.

In november mag ik weer voor de halfjaarlijkse controle, ik zal het dan allemaal ‘ns ter sprake brengen.

Ben jij tevreden over je gebit?