Primitief

Net als vorig jaar gaat Grote Zus het eerste weekend van de herfstvakantie gruwelijk primitief doen (gelukkig maar dat het het eerste weekend van de herfstvakantie is trouwens, want dan hebben de kids tenminste een week om bij te komen want dat hebben ze wel nodig).

Ging het vorig jaar nog om een wandeling van 12 kilometer, dit jaar worden het er dik 20! Eitje, volgens de leiding. Nou, dat hoop ik dan maar.

Vorig jaar was Grote Zus niet bepaald goed geschoend voor de wandeling. Wist ik veel wat er precies ging gebeuren. En ze liep al een paar maanden heel goed op haar goede gymschoenen, dus die konden best aan tijdens de voettocht. Het arme kind heeft vervolgens een dik half jaar met twee blauwe grote-teen nagels rondgelopen. Gevalletje foutje bedankt, zullen we maar zeggen.

In ieder geval: vrijdagavond om 18.45 uur vertrok de groep van Grote Zus te voet naar een dorp hier zo’n20 kilometervandaan. Daar komen ze dus heul laat aan. Dan is het waarschijnlijk amper slapen, vandaag te voet naar (vermoed ik) Eindhoven waar ze ongetwijfeld iets heel leuks gaan doen (misschien wel zwemmen mam, want we moeten onze zwemkleren meebrengen!) en te voet weer terug. ‘s Avonds zal er ook wel weer iets leuks gedaan worden, gevolgd door een iets betere nachtrust. Zondagochtend is het weer inpakken en wat rondlummelen waarna de groep rond 11.00 uur weer aanwandelt richting huis. Geschatte aankomsttijd: 15.30 uur.

Je begrijpt, zondag heb ik waarschijnlijk geen kind aan Grote Zus (of juist wel, want ze kan natuurlijk ook zo’n heel-chagerijnig-en-moe-maar-daar-niet-aan-toe-willen-geven-pubertje-in-de-dop-gaan-zitten-wezen-tot-bedtijd, dat kan natuurlijk ook).

Kleine Zus heeft trouwens ook feest want zij mag …. tada … twee nachten in het bed van Grote Zus slapen! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *