24

Ik heb nooit naar ‘24‘ gekeken op de televisie. Maar ik ben wel gek op thrillers. Toen ik de 24-omnibus zag liggen heb ik die daarom maar ‘ns meegenomen. 24 Was natuurlijk een geweldige televisieserie (heb ik van horen zeggen) en ik vroeg me af of dit boek net zo leuk zou zijn.

Op de achterflap:

Stormkracht door David Jacobs → Terwijl New Orleans nog volop wordt opgebouwd na de ravage van Katrina, doemt aan de horizon een veel grotere dreiging op – een terroristische storm van menselijke hand waarbij de oerkracht van moeder natuur in het niet valt.

Neveneffect door Marc Cerasini → In een afgelegen deel van New Jersey is een ministaat gesticht. Binnen de muren van die afgezonderde gemeenschap worden plannen gesmeed die angst, dood en verderf zullen veroorzaken.

Drie-eenheid door John Whitman → Het pas opgerichte CTU-kantoor in Los Angeles staat voor zijn eerste grote crisis. Er is een grote lading explosieven verdwenen en het is niet duidelijk wie er achter de roof zit – criminelen, motorbendes… of radicale moslims.

Er zit wat mij betreft duidelijk kwaliteitsverschil in deze drie verhalen.

Het eerste verhaal vond ik niet echt heel interessant en vooral rommelig. Vandaar ook dat ik het boek daarna een tijdje heb laten liggen. Het tweede verhaal was wel écht spannend. Goed van opbouw en zeer de moeite waard. Verhaal nummer drie zat er een beetje tussenin. Spannend maar ook nu weer -helaas- rommelig en daardoor af en toe niet goed te volgen.

Heb jij de tv-serie 24 gevolgd? Wat vond je er van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *