HAVO

Gossiemikkie, ben ik toch gewoon een mama van een meisje dat volgend jaar naar het voortgezet onderwijs zal gaan! Men, wat vliegt de tijd. Mr. T. en ik bezochten afgelopen maandagavond een voorlichtingsavond over de mogelijkheden van datzelfde onderwijs hier in onze gemeente.

Ik vond het interessant. En wat zijn scholen veranderd zeg. Tenminste, dat denk ik. Ik kan me van de tijd dat ik een middelbare scholier was namelijk niet zo heel veel meer herinneren. Ach ja, trouwe lezers weten wellicht wel dat ik een geheugen als een zeef heb als het herinneringen betreft. Dus toen ging ik zoeken naar dat logje om even een linkje te plaatsen want ik weet zeker dat ik ooit gelogd heb over dat gebrekkige geheugen van me, maar ik kan het desbetreffende logje niet meer terugvinden. Hoe oenig is dat dan wel niet? Was ik dit weblog ook niet begonnen als een soort van dagboek voor mezelf (en de meiden) om dingen niet te vergeten? Aan de andere kant: ik heb inmiddels dik 1800 blogjes geblogd, dus hoe erg is het als je dan iets niet direct terug kunt vinden?

Maar goed: de middelbare school dus. Afgelopen maandag dus die voorlichtingsbijeenkomst en eergisteren hadden we een gesprek op school met de juf. Grote Zus was daar ook bij. En ach wat is juf toch tevreden over onze dochter. Naast het feit dat ze een goede leerling is, is ze ook gewoon een prettig kind. Plezierig in de omgang, sociaal vaardig, lief et cetera.

Grappig om te zien hoe Grote Zus dan een beetje zit te giechelen. Complimentjes accepteren is nog best wat moeilijk voor het meiske. ;-)

De juf vindt Grote Zus prima geschikt voor de HAVO en, hoe heerlijk is het om op één lijn te zitten, laat dat nou ook net onze (en die van Grote Zus) insteek zijn. VWO zou er wel in kunnen zitten, maar wordt misschien toch wat te lastig. VWO-leerlingen worden beduidend minder begeleid en we zijn er van overtuigd dat Grote Zus die begeleiding wel nodig heeft. Daarnaast heeft ze een lichte vorm van faalangst (of misschien verwoordt een-grote-drwang-die-ze-zichzelf-oplegt-om-het-allemaal-heel-goed-te-doen het beter), dus HAVO is een prima keuze.

Onafhankelijk van de uiteindelijke CITO-toets-uitslag gaat de juf in ieder geval als schooladvies HAVO geven. Wij zijn keitrots op Grote Zus!

Gossiemikkie, gaat mijn allerliefste 11-jarige dochter toch gewoon volgend jaar al naar het voortgezet onderwijs!