Hoge hakken

Ha, het houdt me wel bezig, die hoge hakken. ;-)

Ik herken het wel trouwens. Als ik nieuwe schoenen heb die ik (want natuurlijk wil ik ze dan meteen naar het werk aan en zo) in moet lopen, dan neem ik vaak ook een ander paar schoenen mee. Want stel dat je inderdaad gruwelijke pijn aan je voeten krijgt, dan is het wel handig als je kunt wisselen.

Maar goed, daar hoeven het niet per sé schoenen met hoge hakken voor te zijn. Inlopen moet ik ook wel ‘ns met andersoortig schoeisel (zoals daar waren mijn heuse wandelschoenen bijvoorbeeld).

Vroeger liep ik overigens altijd blaren als ik nieuwe schoenen had. Bij alle nieuwe schoenen (duur of goedkoop, dat maakte helemaal niet uit) kon ik de klok er op gelijk zetten. Blaren op mijn hakken/hielen. Zo niet tof was dat.

Ergens in de loop der tijd ben ik daar overheen gegroeid zeg maar. En nu gaat het eigenlijk bijna altijd moeiteloos met nieuwe schoenen en neem ik dat extra paar dus vaak voor niets mee.

Hoe werkt dat bij jou? Moeten nieuwe schoenen echt ingelopen worden of wandel je er zo op weg? Scheelt het of er wel of geen hakken aan zitten? En merk jij een eventueel verschil in prijs wat betreft het inlopen op?