Portobello

Mr. T. kwam eergisteren zomaar ineens thuis met een stuk of 10 portobello’s. Ik ben (tot groot verdriet van vooral Grote Zus) erg van de (kastanje)champignons want die mik ik in heel veel gerechten, dus dit was een goede binnenkomer.

Ik ben niet bepaald een chefkok, ben erg van het ‘een boel (als in rijkelijk vullen met groenten) van mezelf en de rest uit een pakje’. Wel zo handig vind ik. En ik moet zeggen dat ik het altijd lekker vind (maar ja, da’s logisch natuurlijk, want ik ga niet iets koken wat ik niet lekker vind). Maar goed, portobello’s dus. Wat zou lekker zijn?

Uiteindelijk vulde ik de portobello’s met gehakt, prei, lenteuitjes en knoflook.

140111 002

140111 003

Ik voelde me werkelijk een heuse kok! 25 Minuutjes in de oven, wat gesmolten kruidenboter er over heen en dan is dit het eindresultaat:

140111 004

Op de foto ziet het er niet echt heel lekker uit. Maar dat was het wél! Errug lekker zelfs. Tenminste, dat vonden Mr. T. en ik. De dames dachten er heel anders over. Da’s dan weer wel een boel jammer, dat mijn noeste keukenarbeid niet gewaardeerd werd. Ze konden er dit keer niet eens iets ‘kunstigs‘ van maken. Ha, als je die link volgt, dan lijkt het alsof we heel vaak aardappelpuree eten, maar dat doen we dus helemaal niet vaak. Eigenlijk alleen als ik iets fabriceer zonder jus zeg maar.Nou heb ik voor morgen mooi nog een paar portobello’s over om in een omelet te verwerken. Lekker!

Ben jij van de champignons/portobello’s? Wat is je lievelingsrecept?