Bij de tijd

Ergens (ik denk zo rond 1999 of daaromtrent) ben ik de hedendaagse muziek uit het oog verloren. Ik ben niet van de house, hiphop, trance of hoe het dan ook allemaal mag heten. Nee, voor mij waren toch vooral de jaren 80 en 90 veruit favoriet.

Mijn muzieksmaak is breed. Ik ♥ Jim Croce, maar ik ♥ ook Pink Floyd, David Bowie, Jean Michel Jarre, Genesis, Pilgrims, Frank Boeijen, Billy Idol, Depeche Mode, Genesis, Chris Isaak en Nits (uiteraard in totaal willekeurige volgorde). En dat geldt voor nog veel meer muziek. Soms vind ik -zo ongeveer- het hele repertoire van een artiest/groep mooi, soms één nummer. De filmmuziek van The Piano heb ik grijsgedraaid (voor zover dat mogelijk is met een CD) en ik ben volledig gek van dit, dit en dit nummer.

Muziek van ‘nu’ die ik wel kan waarderen wordt gemaakt door Muse, Mumfords and Sons of Adèle. En zo zijn er vast nog wel meer, maar ik ben niet echt heel goed in het onthouden van de namen van deze nieuwe helden.

Maar goed, waar wil ik heen met dit logje? Nou, naar de muzieksmaak van Grote Zus. Want die begint ook een mening te krijgen waar het ‘goede’ muziek betreft. Zeer tot verdriet van Mr. T. en mij loopt haar smaak niet bepaald in de pas met die van ons. Helaas heeft het dus weinig nut gehad om haar de eerste 10 jaar van haar leven volledig te overvoeren met onze muziekkeuze. ;-)

Nee, Grote Zus, die wil swingende muziek (heet dat nu weer disco of zo, of house, of … ik weet het echt niet). En weet je wat? Sommige nummers die zij zo goed vind, die vind ik ook tof! Je kunt er namelijk heel goed op dansen tijdens het poetsen (of tijdens het koken of de keuken opruimen). En da’s leuk. Samen met je dochter dansen op muziek die je allebei leuk vindt! Gossie, ben ik gewoon hartstikke bij de tijd waar het muziek betreft.

Ik heb op Youtube de nummers gezocht die ons momenteel bekoren en waar we lekker op kunnen dansen. Als je op Youtube ziet hoe vaak die nummers al bekeken zijn, wow da’s niet misselijk. Wat dan weer wel leuk is, is natuurlijk dat een heleboel van mijn ‘oude’ nummers ook gewoon op Youtube te vinden zijn. Youtube is echt een geweldige site om lekker rond te neuzen.

Wat maken ze trouwens, uh hoe moet ik het noemen, toch vaak ontzettend vreemde clips bij de muziek. Of ben ik toch gewoon heel erg ouderwetsch?

Welke (redelijk) nieuwe nummers zijn wat jou betreft erg dansbaar of het luisteren meer dan waard?