Er is (g)een bal op de tv

Ik kijk weinig televisie. Mijn vrije uurtjes breng ik liever door met een goed boek, achter de pc of met vrienden/familie/kaartend/foto’s inplakkend/hometrainend of wat dan ook (een en ander overigens in willekeurige volgorde).

Vaste prik is het Jeugdjournaal kijken. Ik kruip dan samen met Kleine Zus op de bank, zij zit voor me tussen mijn benen. Kleine Zus zorgt er voor dat de plaid lekker over ons heen ligt. Winter of zomer, die plaid hoort er bij vindt het meisje. Nu komt er de laatste tijd op Nickelodeon vaak Mr. Bean (cartoonversie) en dat vindt ze fantastisch. Ze giert het af en toe uit om de capriolen van Mr. Bean. Het maakt haar niet uit of ze een aflevering al voor de tigste keer ziet. Het blijft geweldig vindt ze. Dat we daardoor soms het Jeugdjournaal missen neem ik maar voor lief. De momentjes samen op de bank zijn immers om in te lijsten.

Wat ik ook kijk is Desperate Housewifes, maar die huisvrouwen hebben momenteel langdurig kerstreces. Er komt ongetwijfeld over een paar maanden weer een nieuwe serie op de tv. Ik blijf het een geweldige serie vinden.

Aan het begin van het winterseizoen (in de herfst dus, dat klinkt lekker logisch) hebben Mr. T. en ik Penoza gekeken en daarna nog’ Bellicher: de macht van meneer Miller’. Beide gave series (al zag Theo Maassen in de laatste serie er wel heel erg nep uit)! Net zoals Vuurzee dat ooit was.

Op dit moment volg ik Levenslied en Rembrandt en ik. Ik moet zeggen dat ik van beide series nog niet echt weet of ik het wat vind. ‘Rembrandt en ik’ is maar vier afleveringen lang en de aflevering van vorige week (vanuit het gezichtspunt van Saskia van Uylenburgh) vond ik best heel aardig, dus deze serie zal ik wel af gaan kijken. Maar Levenslied, ik weet het nog niet. Vind het wat rommelig en vaagjes allemaal.

Uiteraard kijk ik Boer zoekt Vrouw, ik vind het een heerlijk programma. De afgelopen drie zaterdagen heb ik elke zaterdag een van de drie films van de Millennium-trilogie gekeken. Mán wat een spannende en goed opgebouwde films. Ze doen de boeken wat mij betreft meer dan recht!

Er zijn best een boel bloggers die Wie is de mol? volgen. Dat programma heb ik dus nog nooit gezien. Mis ik daar nu echt zo veel aan?

Wat is jouw favoriete televisieprogramma?

Wat Sonny Boy betreft. Heel traaglome en buitengewoon indrukwekkende film. Ik zou zeggen: ga hem zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *