Oh oh Tirol

Ha, hadden wij weer even een toffe vriendendag gisteren (want trouwe lezers weten het: de derde zaterdag van maart -en van september- is het vriendendag). We gingen samen met Heidi, Rosi, Franzl und Anton aus Tirol op stap. En man, wat brachten die gasten lekker weer mee!

De middag stond in het teken van lekker (Apfelstrüdel) en sportief. We gingen namelijk langlaufen en skiken. Had jij al ooit van skiken gehoord? Nou ik niet. Skiken is een soort van skeeleren, maar dan anders, met stokken namelijk en met maar twee (of vier zo je wilt) wieltjes.

En dat valt nog zwaar tegen. Ik kan best skeeleren, maar dat skiken is toch wel even behoorlijk anders en vooral veel zwaarder. Ik moet zeggen dat het langlaufen mij heel wat beter beviel en dat ik mezelf verbaasde over hoe ‘goed’ ik het kon. Ik heb ooit eerder gelanglaufd, maar ik weet nog dat ik er toen weinig van bakte. Minder was het feit dat ik een behoorlijke smak maakte. Er was zelfs heus bloed en nu (23.39 uur) zijn de vingers van mijn linkerhand best wat pijnlijk en dikkig.

Behoorlijk balen was het feit dat de auto’s waarmee we waren op één na allemaal vaut geparkeerd stonden, dat betekende bonnen. :-(

Na deze sportieve uitspattingen verkasten we naar de après skike/langlauf. Daar kregen we een buffet dat helemaal in de sfeer paste: verschillende stampotten met rookworst, gebakken spek en ham. Lekker!

De avond brachten we door met veel (bij)kletsen en spelletjes spelen (voetbalspel, spijkerslaan, rummikub en zelfs een paar partijtjes schaken).

Onze taxichauffeur wilde al rond 23.00 uur naar huis en da’s best vroeg, maar op zich natuurlijk ook best verstandig. ;-) Want na al die wijntjes en biertjes is het op zich best lekker om op tijd naar bed te gaan.

Het was een hartstikke leuke dag!