De woonkamer

Ik vind het geweldig, dat oude huishoudschoolschrift van mijn moeder. Dus ik plaats nog maar ‘ns wat pagina’s. Dit keer over de woonkamer:

Ik hoop dat alles een beetje goed leesbaar is. Het verhaal begint met: ‘De huisvrouw moet zorgen dat de kamer schoon is als de gezinsleden thuiskomen, dus in de kamer werken als de gezinsleden weg zijn’. Ah, daar ga ik al de fout in, want ik poets de huiskamer meestal op zaterdag als de gezinsleden thuis zijn.

De volgende zin: ‘Ze moet belangstelling tonen voor haar man en zorgen dat ze ‘s avonds als haar man thuiskomt ook klaar is met haar werk’. Ai, ook daar ga ik de fout in. Niet wat die belangstelling betreft hoor want die toon ik wel, maar het werk is (vaak) niet klaar als Mr. T. thuiskomt, na het eten moet immers de keuken nog aan kant. Het is mij namelijk nog nooit gelukt de keuken spic en span te houden tijdens het koken. Alleen als ik ovengerechten maak dan heb ik de keuken schoon voor het eten.

Oh, het is echt heel leuk om dit te lezen. Moet je echt even doen hoor. Binnenkort meer. OK? En ik vind ook dat het tijd wordt voor weer een gastlogje mam! ;-)