Bril

Twee weken geleden was ik bij de opticien. Want ik vond dat ik toch echt een keer aan een nieuwe bril moest. Mijn huidige bril, die heb ik deze maand immers al vier jaar! Heb ik toen per ongeluk even een tijdloos montuurtje uitgezocht zeg. Ik was namelijk de laatste twee jaar al regelmatig bij de opticien binnengelopen om iets nieuws uit te zoeken. Maar ja, als ik dan nog steeds vergelijkbare monturen zie liggen (hangen, staan?) dan wordt voor mij de noodzaak om een nieuwe bril te kopen niet echt groter.

Daarbij had ik niet de indruk dat mijn zicht veranderd/verslechterd was dus dat maakte de noodzaak nog veel minder groot. De enige reden om aan een nieuwe bril te gaan was het feit dat er toch wel behoorlijk wat krassen op het glas zaten en er wat beschadigingen aan het montuur waren en dan wordt het er niet mooier op natuurlijk.

Maar goed, het kriebelde wel want die bril was inmiddels reuze oud. Laatst was ik shoppen met de meiden en zij wilden wel een nieuwe bril voor me uitkiezen. Dus ik liet mijn ogen testen (geen verschil) en paste talloze montuurtjes. Uiteindelijk kozen we vier monturen uit en twee dagen later gingen wein de herkansing met Mr. T. erbij. Zijn voorkeur ging ook uit naar ons favoriete montuur en die heb ik dus maar gekocht. Met daarbij een reusachtige zonnebril die je gewoon over je eigen bril heen kan zetten. Ben ik, tot grote vreugde van Mr. T., ook verlost van dat ‘leuke’¬†klepje. ;-)

Vanmiddag ga ik hem ophalen en ben ik weer helemaal hip.

Hoe zit het met jou? Brildragend? Lenzen misschien. Heb je je ogen misschien laten laseren? Of, en dat kan natuurlijk ook, zijn jouw ogen nog helemaal prima?