Een zitfeest

Gossie, heb ik het nu dan toch echt meegemaakt. Een heus zitfeest met leeftijdsgenoten. We worden oud!!! (Al moet ik wel melden dat ik met mijn 41 lentes een van de jongste van de groep ben.)

Normaliter zijn onze feestjes toch nog gewoon van die feestjes met bartafels en barkrukken. Feestjes met muziek en staan en zo. Toch. Zo zou het toch eigenlijk moeten zijn.

Maar nu, zomaar ineens zonder enige waarschuwing, hadden we afgelopen zaterdagavond een zitfeest. Niet aan een lange tafel, dat dan nog net niet, maar wel in de zithoek (allemaal gegroepeerd rondom de salontafel en wat losse tafeltjes, want anders past het natuurlijk niet). Zitten dus. Best comfortabel hoor, daar niet van. Maar anders. Minder beweging in een feestje. Je spreekt dan ook minder mensen want je zít immers. Op één plek. En er was ook geen muziek. En er werden al gesmeerde toastjes rondgedeeld. Echt waar. Gossie.

Ik mag uiteraard niet vergeten te vermelden dat ik me prima vermaakt heb, veel gekletst en zo. Maar wel gezeten. Nog maar een keer gossie …

Hoe zien jouw feestjes er eigenlijk uit? Bartafels en krukken of wordt er gezeten of misschien nog iets anders?