Voettocht

In het kader van de voorbereiding op het Vormsel dat Grote Zus over een kleine twee weken doet, werd er gisteren een heuse voettocht ondernomen naar een bedevaartsplaatsje hier in de buurt.

Omdat de mis om 08.30 uur begon en er eerst een dikke 15 kilometers gewandeld moest worden betekende dat dat de wekker al om 04.15 ging. Die wekker rinkelde overigens voor Grote Zus en manlief. Iemand moet tenslotte bij Kleine Zus blijven nietwaar? ;-)

Anyway: om 05.00 uur vertrok de club vanaf school. Ieder kind dat zijn/haar vormsel doet moest met minstens één ouder de tocht volbrengen en aangezien manlief al twee keer de Nijmeegse Vierdaagse heeft gelopen is hij natuurlijk de aangewezen persoon voor deze klus.

Het lopen is Grote Zus buitengewoon goed vergaan. Ze vond het hartstikke leuk al heeft ze -helaas, helaas- toch weer een blaar gelopen. En dat ondanks het zorgvuldig bepleisteren van haar voeten voor aanvang van de tocht. Manlief kreeg er geen genoeg van en hij is na de mis de hele route weer teruggelopen. Grote Zus kreeg een lift van opa en oma die ook naar de mis gegaan waren.

Voordat je nu trouwens denkt dat ik me geheel buiten alle voorbereidingen houdt: niets van dat alles hoor. Ik ben druk geweest met het maken van het boekje dat gebruikt wordt tijdens de mis. Inmiddels is de concepttekst goedgekeurd en gaat het boekje richting de drukker.