30 – 9: Mijn geloof

Mijn geloof als in ‘geloven in God’ daar ben ik nog steeds niet uit. Story of my life zal ik maar zeggen.

Van huisuit ben ik Katholiek en samen met manlief voeden wij Grote en Kleine Zus toch wel enigszins volgens de tradities van het Katholieke geloof op. Omdat wij het belangrijk vinden dat ze dit van onze cultuur meekrijgen, dat ze weten wie Jezus was en waarom we bijvoorbeeld Pasen vieren. We vinden het belangrijk dat ze leren over andere religies en dat ze begrip krijgen voor die andere religies die -hoe verschillend ze soms lijken- toch ook heel veel gemeen hebben.

Waar ik zonder enige twijfel wel in geloof? Ik geloof in de kracht van de liefde. Het gaat dan om allerlei soorten van liefde. Liefde voor je kinderen, liefde voor je lief, maar ook liefde voor de mensen om je heen, voor de aarde, de natuur, cultuur, kunst en al die dingen die het leven zo mooi maken.

Onvoorwaardelijke liefde geef ik aan Grote en Kleine Zus. Ik weet zeker dat beide meiden zich ontzettend geliefd en gewenst weten en ik hoop dat ze later -als ze groot zijn- mooie volwassenen zullen worden die weten hoe het is om geliefd te zijn en om liefde te delen.