Ditjes en datjes

Vandaag precies een jaar geleden ging Kleine Zus voor de ‘pré zwemles’ naar het zwembad hier in de buurt. Precies een jaar later gaat het meisje op voor haar diploma A. Dat heeft ze hartstikke goed gedaan in drie kwartier zwemles per week. We gaan zeker nog door voor B (en waarschijnlijk ook voor C).

Voor de zwemles van Kleine Zus heb ik ouderschapsverlof opgenomen. Elke week twee uur gedurende drie (!) jaar lang. Op dinsdag brengt mijn moeder Kleine Zus na school naar het zwembad, ik wacht haar daar op, kleedt haar om en blijfkijken tijdens de les (of shop wat kleine boodschapjes). Heerlijk relaxt zo’n regeling.

Waarschijnlijk heeft Kleine Zus over een x-aantal maanden ook B en C gehaald en dan heb ik waarschijnlijk nog dik anderhalf jaar ouderschapsverlof over. Oh, lijkt me heerlijk! Ik zit op die manier gewoon wat ruimer in mijn vrije dagen (krijg 105 snipperuren per jaar en heb een werkweek van 24 uur, dus erg royaal is dat niet. Fulltimers krijgen 158 uur).

Helaas, helaas echter ben ik niet bij het diplomazwemmen (vanmiddag om 12.30 uur). Grote Zus heeft vandaag voetbaltoernooi en aangezien ik de leider van dat prachtige team ben, mag ik de hele dag (de hele ochtend en een deel van de middag) op het voetbalveld staan. Ik hoop dat het een mooi toernooi wordt. Mijn hoofd zit sinds gisteren echter vol snot en ik schijn momenteel een gruwelijke sexy stem te hebben, maar echt geluid komt er niet uit. Dus hoe ik vandaag een team ga coachen, dát weet ik nog niet precies.

Verder heeft Kleine Zus het -ook net als vorig jaar- hartstikke druk met de fietscross en de kermis. Wat wil je als kersverse zesjarige nog meer?

Grote Zus die blijft op kamp gaan. Kwam ze afgelopen donderdag zeer happy terug van het meest fantastischte groep acht kamp ever, ze plakt er vandaag nog een minikampje van club achteraan. Na het tournooi breng ik haar naar dat kamp en daar komt ze morgen al weer van terug. Ha, scheelt die ‘kampdag’ haar toch mooi een avondje kermis, maar dat is juist gunstig. Want het kermisgeld dat ze krijgt hoeft ze dan maar over drie dagen te verdelen. ;-)

Verder zijn mijn ouders afgelopen woensdag vertrokken naar Schotland. Een paar maanden geleden kochten ze een nieuwe camper en die mag, na een paar weekendjes weg, nu een drietal weken met hen mee naar Schotland. Mijn moeder las in de afgelopen maandan alle boeken van Diana Gabaldon en nu gaat ze een heleboel plaatsen die in die boeken beschreven worden bezoeken. Wow, ben ik me daar even jaloers! Ach, zo lang ze maar niet door een stenen cirkel heen gaat en half juni gewoon veilig thuis komt, dan ben ik meer dan blij.