Magiër

Laatst las ik een ander boek met dezelfde titel. En of het nu aan de titel ligt of aan het genre: ik hartje deze boeken.

Op de achterflap:

De dood van koningin Lostris heeft haar trouwe rechterhand Taita enorm aangegrepen. Na het rituele balsemen en begraven van de koningin trekt hij zich als kluizenaar terug in de onherbergzame woestijen van Noord-Afrika.

In de jaren die volgen legt Taita zich toe op het bestuderen van de geheimen van het occultisme. Hij verwerft bijzondere krachten en ontwikkelt zich langzaam tot Magiër.

Jaren later wordt er een beroep op hem bedaan om de dynastie van de koningin Lostris te behoeden voor de donkere wolken die zich boven Egypte samenpakken. Dan ontdekt hij dat zijn verlies en zijn lijden uiteindelijk toch een hoger doel hebben gediend …

Magiër is een magnifieke roman waarmee Wilbur Smith eens te meer zijn onovertroffen meesterschap bewijst.

Ik ben gek op historische romans en in dit boeken herleven de tijden van het oude Egypte. Smith schrijft in een mooie stijl en op de een of andere manier (magie?) krijgt hij het voor elkaar dat je wilt blijven lezen.

In mijn boekenkast staan een heleboel boeken van Wilbur Smith. Niet alleen schreef hij een trilogie met Taita in de hoofdrol, ook de boeken over de familie Courtney of de serie over de Ballantynes zijn zonder meer de  moeite waard. Daarnaast schreef Smit nog een heleboel boeken zonder serieverband.

Inmiddels is deze schrijver 78 jaar oud, maar hij schrijft nog steeds. Zijn nieuwste boek komt in juni uit. Of ik dat ga kopen, dat weet ik eerlijk gezegd nog niet, want ik vond zijn laatste boeken toch minder pakkend/boeiend. In ieder geval is zijn ‘oudere’ werk zeer de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *