Exit vakantie

Oh, da’s toch wel heel erg jammer, de vakantie zit er op! Morgen moet ik weer aan het werk. Na vier weken genieten, veel minder regelmaat, nog wel een wekker (maar die stond niet op 06.55 uur, al snooze ik nog minstens 2x en staat die wekker ook nog ± 10 minuten voor, maar waarom dat dan weer is? Dát zal wel tussen de oren zitten), maar vooral vrijheid / blijheid is het over en uit. De plicht roept morgen om 8.00 uur.

Ook Kleine Zus moet morgen weer naar school. Naar de nieuwe school. Een prachtig oud klooster is verbouwd tot basisschool, dorpshuis et cetera. Het is fantastisch mooi geworden. Ik zal daar ongetwijfeld nog wel ‘ns over bloggen. Naar groep drie gaat het kleine meisje, ze gaat leren lezen en schrijven en rekenen. Hoe stoer is dat wel niet?

Grote Zus heeft nog een weekje vrijaf. Ik ben benieuwd hoe ze de dinsdag en -met name- donderdag door gaat brengen want we hebben afscheid genomen van de donderdagoppas. Maar het komt vast goed. Woensdag ga ik met haar shoppen. Kijken of we iets leuks voor haar verjaardag kunnen vinden en alvast een nieuwe winterjas scoren. Tja, je schijnt er vroeg bij te moeten zijn met die winterjassen … En dan start op 30 augustus haar middelbare school carrière. Ze is er helemaal klaar voor. Nu moeder nog. ;-)

Vier weken lang had ik vakantie, vier weken lang had manlief vakantie. En dat was fijn. We deden leuke dingen: uit en thuis. We zijn een goed team: Mr. T. en ik. We zijn een mooi gezin: Grote en Kleine Zus, Mr. T. en ik. Ik ben een bofbips. Wij zijn bofbipsen.