Zes

Zes boeken heb ik in de periode tussen een falend web zonder streepje log gelezen en het moment dat mijn eigen domein de lucht in ging. Ha, dat was dan ook een van de weinige voordelen van niet kunnen bloggen: nog veel meer lezen.

Drie boeken herlas ik. ‘Het goud van Natal‘, ‘Vlammend veld, heftig hart‘ en ‘Jakhalzen van het paradijs‘ van Wilbur Smith. Ik ♥ Wilbur Smith, al schreef ik laatst op mijn oude blog, dat hij wat mij betreft wel met pensioen kan. Zijn meeste recente boeken zijn niet zo heel erg de moeite waard vind ik. De drie boeken hierboven zijn een trilogie over het leven van Sean Courtney. Avonturier, militair en staatsman in het Zuid-Afrika van eind 19de begin 20ste eeuw. Deze drie boeken zijn de moeite van het lezen meer dan waard.

Ik las ook ‘De 50/50 moorden‘ van Steve Mosby. Een buitengewoon spannende thriller. Een psychopaat ontvoert stelletjes en dwingt hen te kiezen wie van hen tot zonsopgang blijft leven. De ander sterft. Echt, een heel intens, spannend en akelig heftig boek. Je zou voor de keuze gesteld worden zeg!

De hand van mijn vader‘ van Julie Gregory is een wat vaag boek vind ik. Waargebeurd en moeilijk te bevatten voor mij. Ik weet het, ik ben een enorme bofbips met een fijn leven en een toffe jeugd. Dus misschien is het voor mij te moeilijk om me in te leven in de traumatische jeugd van de hoofdpersoon.  Julie groeit op met een zeer onberekenbare vader en een dito moeder. Dat is ongetwijfeld heel heftig, maar mij raakte het boek niet zo.

Tja, als zelfs supermarkten boeken gaan verkopen, dan loop je (lees: ik) het risico dat er af en toe een boek in het winkelwagentje belandt. ‘Tussen zussen‘ van Rita Spijker is zo’n boek. En weet je wat? Ik vond het een juweeltje. De naderen verjaardag van hun moeder dwingt vier zussen stil te staan bij hun leven, bij hun onderlinge band en bij ieders plek in het gezin. Een heel mooi en integer boek over het ‘gewone’ leven.

14 gedachten over “Zes

  1. Lezen ! Wat is dat ook alweer ? De afgelopen maanden waren zo hectisch dat ik er niet aan toegekomen ben. Maar binnenkort ga ik een hele middag, ja heus een HELE middag, in mijn favoriete hoekje van de bank bij het raam zitten en lezen ….. Nu al zin in !

  2. ‘Tussen zussen’ lijkt me een mooi boek, en ‘de 50/50 moorden’ is ook iets voor op mijn lijstje. Ik koop trouwens geen boeken in de supermarkt. Ook bij bol.com bestel ik niets meer te lezen, alleen nog tweedehands (studie)boeken. Als ik een boek koop, dan in de boekhandel. Héérlijk neuzen tussen al die mooie titels …

  3. Dat laatste boek heb ik ook gelezen. Leuk en boeiend en ook herkenbaar omdat ikzelf drie zusjes heb.
    Ik ben nu bezig in ‘De ontdekking van de hemel’. Dat stond al jaren in mijn kast en ik kwam er maar niet aan toe om erin te beginnen. Maar het is echt de moeite waard.

  4. Ook hier ligt inmiddels een enrome stapel boeken te wachten op een logje…..zal straks eens kijken of het wil lukken om eindelijk weer eens iets (zonder een berg frustraties en mislukte pogingen) weer wat te plaatsen.
    Over jouw gelezen boeken: Die van Wilbur Smith heb ik ook allemaal gelezen en ja erg goed natuurlijk, jouw liefde voor deze schrijver deel ik wel. De 50/50 moorden heb ik ook gelezen: spannend, heftig en een onmogelijke keuze…..
    De laatste twee ken ik (nog) niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *