Achter het stuur

Jantje wordt dagelijks door zijn vader met de auto naar school gebracht. Wanneer papa voor zaken in het buitenland verblijft, brengt zijn moeder hem naar school.

Na een tijdje gereden te hebben vraagt Jantje verbaasd: ‘Mam, zijn er vandaag dan helemaal geen slapers, sukkels of uilskuikens op de weg?’.

Vertel, wat voor soort autorijder ben jij?

22 gedachten over “Achter het stuur

  1. Ik ben een brave burgertrut bij dit denk ik. Netjes aan de regels houden, richting aangeven als ik afsla, niet harder dan de maximum snelheid, enz enz. Heb nu bijna tien jaar mn rijbewijs en het bevalt me meer dan prima zo!

  2. Na proefondervindelijk vastgesteld te hebben dat het toch echt niet uitmaakt of je racet of niet, ben ik inmiddels een rustige rijder.

    Muziekje erbij en ruim op tijd weg dus ook die file kan me niet zo boeien. Meestal…. 😉

  3. Redelijk netjes volgens de regels, maar wel doorrijden. En dat gaat al heel lang goed, ik zou namelijk niet meer weten wanneer ik voor het laatst ‘commentaar’ heb gekregen van het CJIB

  4. Oeh, nah, ik hou wel van doorrijden. Word ook bést ‘n tikkie narrig van die trutzakken voor me. En mensen die onnodig links blijven rijden, daar kan ik ook slecht tegen. Maar ik ben géén bumperklever ofzo, dát vind ik ook zo irritant! Dat zijn meestal van die opgeschoten kereltjes in zo’n foute bak… dan denk ik jah, de gróeten! je wácht maar even, ik rij écht wel door maar ik ga nu écht ff niet opzij! Je hebt ook van die sneue gasten die dan rechts inhalen en zichzelf dan klemrijden op de auto voor hen, de eikels! 😉 hihi, die geef ik dan geen ruimte hoor, moeten ze maar niet zo dom doen!

  5. Oops, ik ben een enorm beschaafd type, maar niet als ik in de auto zit haha. Ik hou van Doorrijden:-) Maar ik zal nooit inhalen of jakkeren als dat niet veilig is.

  6. Ik ben geen autorijder, heb geen rijbewijs en doe alles op de fiets of met openbaar vervoer. En eigenlijk is de fiets hier in de stad ook vele malen handiger dan een auto!

  7. Rustiger dan 10 jaar geleden. Ik heb afgelopen 2 jaar zoveel ongelukken zien gebeuren op weg naar mijn werk dat ik echt een stuk rustiger ben gaan rijden. Dus ik zet de muziek aan en kom liever 5 minuten later .. laat de rest maar jakkeren.

    gr. Elise

  8. Ik maak heel wat kilometers en zit dus ook heel wat uurtjes per week in de auto. Ik hou daarom wel van opschieten ;-). Heel vaak sta ik in de file of voor een open brug, tot mijn grote ergernis. Mopperen doe ik alleen in gedachten.

  9. Zelf rijd ik niet, maar manlief leert me nog regelmatig nieuwe woorden tijdens het rijden.:-)
    Wat kan een mens opeens veranderen hè, zodra hij achter het stuur zit?

  10. Oei..ehm..nou..eigenlijk wil ik gewoon helemaal niemand vòòr me hebben. dan gaat het prima! hahaha. Ik irriteer me dus wel heel veel, en vooràl als iemand langzamer gaat als toegestaan en je kunt er niet voorbij. Grmbl!!. Op zn positiefs zeg ik: volgende keer kan je beter op je kameel gaan! Maar met de kinders erbij heb ik het mezelf een beetje afgeleerd om echt òveral commentaar op te leveren. Sterker..als de kinders nu wat roepen probeer ik het een positieve draai te geven 😉

  11. Hahaha, nou soms kan ik wel eens uit mijn slof schieten hoor, en ik schiet ook graag op onderweg. Als ik mensen bij me heb rijd ik altijd iets behoudender, wat er op neer komt dat manlief wel eens commentaar heeft. Hij moest eens weten hoe ik rijd als ik alleen ben… 😉

  12. Haha, ik ben bang dat zowel papa als ik in de categorie van Jantjes vader vallen. Ik ben geen agressieve rijder, maar zit zo nu en dan wel te mopperen en te schelden als ik haast heb en de rest zit me in de weg. Niet altijd gelukkig, ik ben ook vaak heel relaxed hoor (-; Enne… schaamschaam. Ook voor de kinderen achterin. Maar ja… leer het maar eens af.

  13. Ik denk dat ik zo’n slaper ben…. Een beetje.
    Heb denk ik iets van 6 jaar m’n rijbewijs, maar rijd maar heel weinig. Toen ik nog in NL woonde had ik er als student geen nodig (en had ook geen geld) en nu mag ik hier niet eens rijden {al zou het mogen, ik zou het niet willen}. Heb het afgelopen jaar 1x gereden.

    Wat voor rijder ben je zelf?

    • Ik ben een beschaafde rijder. Houd me zo goed als altijd aan de snelheid met als gevolg dat ik bijvoorbeeld op 60 km-wegen aan alle kanten ingehaald wordt. Dáár kan ik dan weer nijdig over worden. Verkeer staat of valt met de gebruikers. Wegen zijn niet gevaarlijk: het gedrag van mensen is gevaarlijk.
      Weet je wat het is: al dat inhalen en zo heeft geen enkel nut. Ja, je bent misschien 3 minuten eerder thuis. Big deal!

  14. Als ik eerlijk ben moet ik zeggen dat ik (ook als ik alleen in de auto zit) ook opmerkingen maak als “Hé Truus, weet je niet wat voorsorteren is?” Of “Hé Jan, weet je niet dat verkeer van rechts voorrang heeft?”
    Maar als je al meer dan 40 jaar je rijbewijs hebt, veel kilometers maakt en in België woont, waar ze bijzonder slecht rijden, dan mag dat toch wel?

  15. Hahaa! Ik ben helemaal geen autorijder, ik mag geen auto besturen omdat ik met 1 oog blind ben en met mijn andere oog ook te weinig kan zien. En mijn man is een rustige autorijder, geen gevloek of gezeik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *