Beautiful people do not just happen

“The most beautiful people we have known are those who have known defeat, known suffering, known struggle, known loss, and have found their way out of the depths.

These persons have an appreciation, a sensitivity, and an understanding of life that fills them with compassion, gentleness and a deep loving concern. Beautiful people do not just happen.”

Elizabeth Kubler Ros

17 gedachten over “Beautiful people do not just happen

  1. Hmmmm tjah… Ik denk dat mensen ook mooi kunnen zijn zonder dat ze, kort gezegd, een lijdensweg hebben doorgemaakt. En ik denk ook dat er mensen zijn die zo’n weg doormaken maar er helemaal niet mooi(er) van worden. Ik ken mensen die een hoop hebben meegemaakt en daardoor positief zijn veranderd, maar ik ken ook mensen die er alleen maar heel erg zuur en negatief van zijn geworden. Al hangt het er natuurlijk ook enorm vanaf wat je verstaat onder ‘mooie mensen’. 🙂

  2. In elk geval had Elisabeth Kübler – Ross (met puntjes en met extra S) die sensitiviteit en dat doorzettingsvermogen beslist. Ze deed niet wat haar pa wilde want anders had ze boekhouder geworden. Ze wilde arts worden en ze deed het. Als er iemand is die haar woorden in de praktijk heeft gebracht, is zij het wel. Of haar woorden voor iedereen gelden, kan ik niet beoordelen. Maar zo zitten mensen wel in elkaar: ze moeten vaak eerst zelf iets meemaken voor ze er gevoel voor kunnen ontwikkelen.

  3. Hmm… Ik weet het niet. Moet je per sé aan alle voorwaarden voldoen? En hoe erg moet zo’n struggle of loss dan zijn? (want eerlijk gezegd wordt ‘struggle’ vaak al gebruikt voor dingen waar ergere versies van zijn;als je snapt wat ik bedoel)
    Ik denk toch dat het en en is. Van al deze zaken worden mensen mooier maar er zijn wel degelijk mooie mensen die gewoon gehappened zijn, zeg maar…

    • Hahaha, daar kan ik me iets bij voorstellen. Ik heb ooit, ik geloof, de cirkel van het leven gelezen en moest me er echt doorheen worstelen. Desalniettemin blijft deze quote wel erg mooi vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *