Intocht

Vandaag gaat het gebeuren: de goedheiligman komt weer in het land! Kleine Zus heeft haar verlanglijstje al zo ongeveer anderhalve maand geleden samengesteld uit de diverse speelgoedfoldertjes die hier begin september al in de brievenbus zaten. En weet je wat, van die verlanglijst, liggen al best wat spulletjes boven op zolder ingepakt en wel te wachten. Wat is ie toch knap die sint!

De komende weken staan hier in het teken van sinterklaas en de pieten en ik vind dat zó leuk. Ik ♥ het sinterklaasfeest. Schoen zetten dat gebeurt hier maar één keer en dat is vanavond. Daarna is het hier weer pakjesavond. In de tussentijd heeft, met name Kleine Zus, nogal wat sinterklaasleuks voor de boeg. Ze mag sinterklaas vieren bij de opa’s en oma’s, op het werk van mama, op het werk van papa, bij de ene én bij de andere club en op school. Wat ze ook nog gaan doen met school is een heus bezoek brengen aan het kasteel van sinterklaas. Hoe cool is dat dan wel niet? Ik vind het zo leuk dat er nog een gelovig iemand in huis is!

Grote Zus komt ook behoorlijk aan haar trekken. Er wordt surprise gedaan bij de voetbalclub (dan mag ik ook aan de bak), op school en met een groepje vriendinnen gaan ze ook nog iets leuks doen. En dan natuurlijk ook nog sinterklaas bij de opa’s en oma’s en pakjesavond met de ‘grote’ surprise.

Kleine Zus volgt vol interesse het sinterklaasjournaal. Want dáár komt de enige echte sint. Af en toe maakte ze vorig jaar al opmerkingen in de trant van ‘dat is niet de echte sinterklaas’ als ze bij een sinterklaashappening een hulpsint zag. Dus hoe dat zou gaan als de echte echte sint ineens een andere sint blijkt te zijn, daar was ik best heel benieuwd naar.

Het lijkt me geen sinecure voor deze goede man om die andere goede man op te volgen. Ik hoop dat hij over een paar jaar net zo’n geslaagde sint zal blijken te zijn als ons aller Bram. Na drie keer sinterklaasjournaal kijken heeft Kleine Zus in ieder geval nog geen enkele keer iets gezegd in de trant van ‘hé, da’s een andere sinterklaas’, dus dat zit volgens mij allemaal wel goed.

Toen hoorde ik afgelopen woensdag zomaar ineens dat ook Amerigo met pensioen gaat. Jemig, wat een veranderingen daar in Spanje!

Oh ja, echt even doen, je naam (of die van je kind, dat kan natuurlijk ook) in het Grote Boek schrijven: klikkerdeklik. Kleine Zus was helemaal verbaasd dat Sinterklaas zo mooi kon schrijven en dat ze helemaal een bladzijde voor zichzelf had!

16 gedachten over “Intocht

 1. Spannend allemaal hoor! En zo te lezen komt Kleine Zus prima aan haar trekken wat Sinterklaasaandacht betreft. Ben wel benieuwd of dit het laatste jaar is dat ze gelooft of dat ze volgend jaar ook nog vol overgave meedoet met alles. Wat denk je daar zelf over?

 2. Het is inderdaad heel leuk als je nog een gelovige in huis hebt! Geniet er nog maar even van.
  Onze kleindochters zijn bijna 9 en bijna 10 en geloven ook nog steeds. Maar dat komt alleen omdat er hier op Gran Canaria niemand iets verklapt. Maar volgend jaar gaan we toch wel vertellen hoe het echt zit…
  Onze kinderen mochten vroeger gewoon elke avond hun schoen zetten… of er iets in zat was gewoon een verrassing en dat gebeurde hooguit 3 of 4 keer in de weken voor 5 december… Sinterklaas kon gewoon niet zo heel vaak komen, er waren nog zooooooooooveel andere kindjes. Elke ochtend weer spannend… ;-)

 3. Ik heb toch stiekem even goed zitten opletten. En hoewel ik wel iets anders zag, is deze Sint toch ook wel lief… denk ik… ;-)

 4. Ik miste Bram vandaag! En ik vind de Sinterklaastijd altijd zo’n leuke periode.

 5. die naam hebben we al weken geleden in het grote boek laten zetten ^^ en ook hier niks geen ‘hij lijkt er nie op’ hahaha
  maar 1 x schoen zetten? en als vriendinnetjes en klasgenootjes dan veel vaker mogen (zoals hier sommigen elke dag en elke dag kado erin ook nog), hoe gaat ze daar dan mee om?
  ik vind dat nu al lastig..
  maar goed, vanavond begint het weer.
  ik heb zelf een haatliefdeverhouding met dat hele sintgebeuren.

  • Hoe ze daarmee omgaat (omging in geval Grote Zus). Dat valt reuze mee eigenlijk. Even een sip gezichtje, maar daar blijft het dan wel bij. Op school mogen de kinderen trouwens ook niets van wat ze krijgen meebrengen, juist om teleurstellingen te voorkomen.

 6. Dit jaar voor het eerst in 20 jaar, een huis zonder gelovige in de sint, heel onwerkelijk voelt dat aan.
  Toch heeft de jongste zijn schoen gezet want je weet maar nooit he..stel dat ik een cadeautje heb gekocht ;-)
  Hij begint dit jaar wel met surprises en dan mag papa helpen want die vind dat geweldig!

 7. Er heeft hier vanmiddag een jongetje voor de buis gekluisterd gezeten. Hij wilde niet naar de intocht toe, want op tv kon je het veel beter zien. ;-)
  Nu gelooft hij nog en ik geniet daar met volle teugen van. En inderdaad ook hier een druk sint-programma op school, bij z’n vader, bij ons en ik gok dat er bij opa’s en oma’s ook nog wel per ongeluk wat kadootjes zijn achtergelaten door die Sint……..

 8. Met gelovige kindjes is het sinterklaasfeest ook echt feest. Met ongelovigen is sinterklaasfeest meer van de grapjes en leuke gedichten, maar ook dat kan een feest zijn.:-)

 9. Ja, hier ook een beetje weemoed….. Ik heb net mijn dochter op de Skype gehad, zij hadden net intocht in Overschie gehad. Dat is toch altijd zo romantisch! Zo’n heel klein haventje en dan alle moeders met kinderen uit heel Overschie, net een plaatje van Rie Cramer! Wij zitten in ieder geval hier tot dinsdagavond vast, weinig Sinterklaasgevoel…..
  Maar gelukkig heb ik jullie! Dan beleef ik het toch een beetje.

 10. Sint – straks tv even aan!
  Gisteren zagen we in het donker een prachtig versierd styling/tuin/plant-gebeuren.
  Misschien dat ik er in het donker eens een foto van kan maken, maar ja….. alles in kerstsfeer!
  Veel sint-plezier!

 11. Je hebt gelijk dat het leuk is dat er nog iemand gelooft in Sinterklaas. Hoe leuk het maken van surprise en gedichten met grote kinderen of volwassenen ook is, dat haalt het niet bij die blije snoetjes van de “gelovigen”.

  Fijne dag!

 12. Wat een heerlijk blogje. En wat leuk dat je twee kanten van het feest kan beleven een niet- en gelovige.
  Ik krijg er wel een beetje heimwee van, want de Sint komt helaas hier niet langs. China ligt echt niet op de route…

Reacties zijn gesloten.