Hell of a job

Ik heb de moed opgegeven. De moed dat het ooit nog goed komt met webzonder of met streepjelog. En da’s niet fijn. Want ik wil zo graag een (groot) deel van de logjes die ik op mijn oude stekkies schreef op mijn eigen domein plaatsen. Gewoon, voor de archieven zeg maar. Om alles bij elkaar te hebben en te houden. Voor ooit. Voor Grote en Kleine Zus.

Dus, wat te doen? Ik heb in het verleden altijd per maand alle logjes gekopieerd, die in word geplakt en dat word-bestand naar mijn hotmail-account gemaild. Alle teksten heb ik dus nog. Alle html is echter wel foetsie. En da’s balen. Maar goed, kniesoor die daar op let want ik heb het tenminste nog.

Van de oude weblog kan ik nog welgeteld 129 logjes aan. Van die 129 logjes heb ik de belangrijkste een paar weken geleden al van het ene wordpress-account naar het andere wordpress-account verplaatst. Dat schijn je ook met exporteren en importeren te kunnen, maar ja …

Enfin, feit is dat er dan nog een dikke 1800 (of misschien wel 2000) logjes niet in een html-omgeving staan. Maar wel in word, dus.

Dus wat doet deze dame momenteel als ze tijd heeft? Ze opent alle word-bestanden, verwijdert oude blog-namen door nieuwe blognamen (eigenlijk wel fijn dat ik toen in de zij-vorm logde want Mrs. T. past dan wel goed) en kopieert en plakt de belangrijkste logjes vanuit word naar triltaal.

En da’s dus een hell of a job. Maar stiekem ook een erg leuke job, want ik herlees alles en beleef op die manier een heleboel momenten opnieuw.

Gisterenavond deed ik maart, april en mei 2006. Ik heb nog wat voor de boeg dus.

Maar goed, wat ik me nu dus afvraag. Zo lang ik gewoon mijn centen aan de webprovider/-hoster betaal, dan kan er toch zeker nooit iets mis gaan met dit eigen domein???

26 gedachten over “Hell of a job

 1. Ik heb gelukkig de content van mijn weblog nu kunnen exporteren, op internet is een tooltje waarmee je weblogcontent kan converteren naar een blogspotimportbestand…. in 10 min tijd 1700 berichtjes overgezet…

  Ik ben dolblij… ik kon 3 maanden mijn weblog niet in :(

  maar weblog is nu wordpress, het zou zo overgezet moeten kunnen worden

  groetjes Marjan

 2. Tja, zelfs ik heb mijn web-log terug online. Nu alleen nog zien over te zetten….. ;-(

  Dus heb nog even geduld zou ik zo zeggen………..

  Maar leuk is anders.

 3. Ik vind het echt prutswerk wat ze bij web-log hebben gedaan, maanden geleden iedereen gemigreerd naar worldpress of iets dergelijks en sindsdien kan nog amper iemand bloggen. Echt niet normaal!

  Maar wel heel goed en vooruitdenkend van je dat je alles per maand hebt gemaild naar jezelf. dat heb ik niet eens. Dus gelukkig is niet al je schrijfwerk verloren gegaan.

 4. Niet opgeven hoor… ook ik heb al mijn berichten alweer terug van mijn oude weblog. Ook voor de andere weblog die ik beheer. Jammer dat het ex- en importeren niet echt lukt, maar dat probeer ik wel weer opnieuw!
  Ik denk toch dat het wel goedkomt, maar ja, ik ben altijd nogal goedgelovig geweest ;-)

  • Inmiddels heb ik alle berichten geëxporteerd uit weblog en geïmporteerd in WordPress.. Gewoon om ze dan maar lekker veilig te stellen. De reacties kloppen niet en ik mis veel foto’s, maar dat maakt me niet zo veel uit al is het jammer… De logjes heb ik allemaal weer!!!

 5. Tja, niets is voor de eeuwigheid, maar punt.nl bestaat nog steeds, en kost (nog) niks. Wat gebeurt er als de maker van een betaalde website/weblog plots overlijdt, en de familie heeft geen zin/mogelijkheid om jaarlijks tientallen euro’s te betalen? Alles verdwijnt, en dat is gebeurd met een kenner/verzamelaar van oude Nederlandse bioscopen. Veel fans van prachtige oude filmtheaters keken op hun neus, toen die zeer uitgebreide oude bioscopenwebsite plots verdween. De maker was onverwacht overleden, z’n broer vond die bioscoopliefde maar onzin, zette al het historische materiaal bij het grof vuil, en staakte de betaling aan de website.
  Dus wat is wijsheid? Een betaalde site? Ik maak alleen gebruik van punt.nl, dat werkt(e) ook makkelijker dan web-log.nl ook nog reclame op staat.

 6. hmm er lijkt mij niets zeker in deze materie :-)
  ik geloof wel dat t nalezen van je oude logjes erg leuk kan zijn, netzo als het lezen van oude handgeschreven dagboeken :-)
  maar 1800 nog te gaan dus?? wauwie wat een werk ;-)

 7. Ik had mijn hoop op weblog/web-log al iets langer opgegeven, bij de eerste migratie kon ik niet meer inloggen dus noodgedwongen verhuisd, zonder blogs. Een paar weken terug, na anderhalf jaar kon ik inloggen op mijn blog! Dus snel een exportbestand gemaakt en nu ben ik weg. Ik heb dus ook een 250 blogjes nog eens doorgelezen, toch wel leuk!
  Ik maak regelmatig een back up dan ben je zeker dat je alles behoud.

  Liefs

 8. Vind het al heel wat dat je ze al in word hebt,sommige hebben helemaal niks meer.En ja een provider kan best failliet gaan of zo,maar niet aan denken.

 9. Wat ‘n héérlijk opbeurende reactie weer van meneer Plato, LOL
  Overigens, meneer Plato: er zijn zát mensen die ‘t wél leuk vinden om oude logjes terug te lezen.

  Ben blij dat ik al jaren geleden bij web(streepje)log ben weggegaan. Heb destijds ook alles geëx- en importeerd. Je ziet wel verschil, de opmaak is ‘n tikkie verloren gegaan maargoed, het staat ‘r gelukkig wel. (‘t is mijn moeders grote angst, dat ‘r ooit iets met die weblog zou gebeuren!)
  Sterkte met al je werk! ;-)

 10. Dapper van je hoor! Ik laat web-log/weblog voorlopig eventjes voor wat het is. Soms wel, soms niet zichtbaar. Later misschien eens ex- en importeren.

 11. Ehhh, dat hoop ik niet! Ik ben net op tijd geweest met overzetten. In één enkel weekend waarin mijn blog ineens even online bleek te zijn. Gelukkig maar!!
  Jij veel succes met importeren en (her)lezen van alles!

 12. Ik ga ook het merendeel naar word halen. En sommige wellicht opnieuw plaatsen. Maar het allerliefst maak ik een mooie aelectie en laat deze in drievoud in boekvorm drukken. Voor alle kinderen eentje. Maar daar moet ik serieus voor gaan zitten…..

 13. Ik heb ze ondertussen wel gevonden. Een export bestand gemaakt, dat weer geïmporteerd in WordPress en ze staan er allemaal in. Sommige zonder foto, accenten en trema’s verdwijnen, maar ik heb ze wel allemaal. Moet jij ook kunnen volgens mij.

 14. Dat weet je maar nooit, Mrs. T. De aarde wordt warmer, het waterpeil stijgt, er is een eurocrisis, dus waarom zou er niets met je website kunnen gebeuren. Ik zou zeggen… pas maar op.

  Overigens: waarom moeten die 1800 blogjes op je website gezet worden? Niemand gaat dat toch teruglezen? Het meeste is alleen voor jou van belang. En jij hebt het al. Ik maak me niet druk. ik heb 800 logjes op weblog staan EN op mijn harde schijf / backup. Dat is meer dan voldoende. En in de loop van de tijd komt weblog nog weer goed ook. Tenzij de wereld in 2012 vergaat en dan heb jij ook niets meer aan die stukjes.

 15. Dat word een flinke opgaaf zeg!! Je zou het ook in boekvorm kunnen omzetten, of wil je het graag op het web hebben?

 16. Ik begin er eerlijk gezegd ook een beetje moedeloos van te worden….er staan gelukkig inmiddels wel weer meer dan 2000 berichtjes op mijn log, maar hoe vaak ik al niet een logje getypt had wat bij het publiceren ineens spontaan verdween, of hoe vaak ik al een logje wou schrijven maar met geen mogelijkheid in kon loggen, ontelbare keren!….en mijn log is geloof ik ook maar zelden zichtbaar…….heel frustrerend! :-(

 17. Je zou denken dat zolang je betaalt, ze er niks mee mogen doen. In feite gooien ze dan eigendom van je zeg. Ik heb het al eerder gezegd: gooi Radar erop en leg ze het vuur aan de schenen. Zijn ze nou helemaal gek geworden daar?

 18. Ik heb enorme bewondering voor je. Wat een dijk van een klus. Neem alle tijd en laat je niet opjagen door een eigen deadline te stellen.
  En wat je laatste vraag betreft …. tja …..? Wat ik iedere maand doe is alle logjes exporteren en opslaan op mijn harde schijf. Als het systeem plat gaat, kan ik de hele zooi zo weer ergens anders importeren.
  Sterkte en succes!

 19. Kan gewoon niet geloven hoe ze het bij web-log verprutst hebben … Wat goed van je dat je nog back-ups had gemaakt! Zoveel tijd zit er in het maken van logjes …. Een fijn weekend voor jou en je gezin.

Reacties zijn gesloten.