De verdenking

Laatst was ik bij vriendin E en ik snuffelde daar even in haar boekenkast om vervolgens een aantal boeken van haar te lenen. Eén van die boeken was ‘De verdenking‘ van Michael Robotham.

Op de achterflap:

Joseph O’Loughlin is gelukkig getrouwd, heeft een leuke dochter en een aardige carrière als psycholoog. maar zelfs een volmaakt leven kan aan een zijden draadje hangen. Een vermoorde vrouw, een gefrustreerde patiënt en een uit de hand gelopen leugen om bestwil betekenen Josephs ondergang. Uiteindelijk moet hij alles riskeren om de moordenaar te ontmaskeren en zijn familie te redden.

Zo hé, is dit even een gaaf boek. Spannend, interessant en erg veel onverwachte wisselingen. Pas tegen het eind van het boek wordt een en ander echt duidelijk.

Het was interessant te lezen over hoe Joseph tegen zijn eigen jeugd aankijkt en vervolgens in een enkele bladzijde te lezen hoe zijn vader het ervaren heeft. Erg mooi gedaan vind ik.

Ik moet niet al te veel over dit boek schrijven verder, want mocht je het willen gaan lezen, dan moet je natuurlijk niet al te veel details al weten. Als je van thrillers houdt: dan is dit boek zeker de moeite waard.

Een ander boek dat ik bij E. leende was ‘Nachtschade‘ van Karin Slaughter. Ik las een keer eerder een boek van haar, maar weet niet meer welk.

Op de achterflap:

In het slaapstadje Grant County ontstaat grote dienig als een jonge lerares is verkracht en vermoord. De vrouw wordt gevonden door Sara Linton, de plaatselijke kinderarts en lijkschouwer. Samen met politiecommissaris Jeffrey Tolliver, haar grote liefde van vroeger met wie ze op gespannen voet staat, probeert Sara het mysterie van de moord op te lossen. Intussen verricht ook Lena, de zus van het slachtoffer, op eigen houtje naspeuringen. Dan dient het volgende slachtoffer zich aan.

Een spannend boek, dat staat buiten kijf. Maar ik geloof niet dat ik fan ga worden van Slaughter of haar personage Sara Linton.

11 gedachten over “De verdenking

 1. Slaughter vind ik net van die doktersromannetjes. Zomaar uit, blijft niet hangen. Dit is een ouwetje weet ik.
  Die Robotham ken ik niet maar klinkt heerlijk in mijn oren dus genoteerd voor komend biebebzoekje!

 2. Michael Robotham ken ik niet, maar het lijkt me wel iets voor mij, dus bedankt voor de tip. Karen Slaughter lees ik heel graag en Nachtschade heb ik ook al gelezen, ik vond het een heerlijk boek!

 3. Ja, ik kan je Robotham aanraden. Heb zijn boeken uit de bieb gelezen. Prima vermaak. Spannend.

 4. Als ik ‘t goed heb, heeft Robotham nog twee boeken geschreven waarin steeds dezelfde mensen een rol spelen als in dit boek, maar dat steeds vanuit ander perspectief is geschreven. Ik vond ze alle uitstekend leesvoer.

 5. Hé een verschil in onze leessmaak 🙂 Hier staan nl. alle boeken van Karin Slaughter in de kast! De andere ken ik niet maar heb ik genoteerd.

 6. Ik heb ze beide genoteerd. Halverwege ontdek ik dan wel of ik ze eerder heb gelezen. ;o) Ze klinken namelijk bekend.

 7. Ik heb alle Slaughters op mijn Be Book staan. In de ‘echte kast’ staan er een stuk of 5 denk ik. Goeie schrijfster vind ik het.

  Bttw: ik heb nu 2 boeken digitaal gelezen en ik ben om. Wat een heerlijke manier van lezen, echt. Ik kan het je aanraden!

 8. Leuk weer om te lezen (en eindelijk de tijd nemen om al jouw logjes bij te lezen..pfff) en nee, ik ben ook geen Slaughter-Fan. MIchael Robotham zegt me (nog) helemaal niks, ik ga lekker even online neuzen! Bedankt weer voor de inspiratie!

Reacties zijn gesloten.