Spiegeltje, spiegeltje

Ach nee, dit kan toch zeker niet waar zijn? Besteden we echt gemiddeld zoveel minuten aan ons lijf/uiterlijk?

22 Minuten douchen? Ik douche denk ik 5 minuten, waarvan 1 minuut met water van 17°C. Tja, ieder zijn rariteiten nietwaar? Al is het inderdaad wat langer als er weer geschoren moet worden, want dat doe ik ook onder de douche.

Als ik naar de tijd die Mr. T. voor de spiegel doorbrengt kijk, dan haalt hij dat gemiddelde enorm omlaag. Dat betekent dus ook dat er nog Engelse? mannen zijn die (veel) meer dan 81 minuten bezig zijn. I’m in shock! Er is dus eigenlijk maar één conclusie: mannen zijn gruwelijke ijdeltuiten!

Vertel: hoe lang sta jij dagelijks gemiddeld voor de spiegel / douche je en dat soort dingen?

25 gedachten over “Spiegeltje, spiegeltje

 1. Ik geloof helemaal geen d****r van dat “onderzoek”.
  Zelfs als je je nat scheert sta je hooguit 5 of 6 minuten voor een spiegel.

 2. Douchen is een fluitje van een cent: inzepen en afspoelen. Maar als ik mijn haar gewassen heb, kost me dat wel een half uurtje. “Optutten” is in 5 minuten gebeurd. Mijn man besteedt ook (veel) aandacht aan zijn uiterlijk. Niet voor de uiterlijkt schijn, maar altijd heel erg schoon op zichzelf. Mijn dochter moet ik soms de douche in slaan…Maar als ze er dan onderstaat kan ze er weer geen genoeg van krijgen.
  Leuk om al die verschillende reacties te lezen!

 3. ‘s Ochtends een half uur tot 40 minuten afhankelijk van wel of niet haren wassen en ‘s avonds zo’n 15 minuten! Valt wel mee dus…

 4. Bij mij licht het aan de dag en de planning. Voor me werk gemiddeld 30 minuten. Ligt er aan hoe me haar zit als ik op sta. Op een vrije dag is het net hoeveel zin ik heb. Varieert van 10 minuten tot 30 minuten. En voor uit gaan neem ik rustig de tijd om iets nieuws te proberen dus dat is veel langer ;)

  Liefs

 5. Douchen tot en met fris en fruitig gekleed de woonkamer binnen stappen, neemt ongeveer 15 à 20 minuten. Ruim binnen de norm dus.:-)

 6. Ik ben wel lang bezig: 10 minuten douchen ‘s ochtends, 10 minuten haren föhnen, 5/10 minuten make-up en dan ‘s avonds weer 10 minuten douchen en make-up eraf halen

 7. Pfff geen idee.
  Ik weet wel het totaal, door de weeks ben ik in de ochtend binnen 20 minuten klaar.
  (Wakker worden, douchen, aankleden, makeupje.)

 8. Moeilijk in te schatten. Tegenwoordig met kinderen een stuk minder dan vroeger, die spiegel iig. Ik douche ‘s avonds meestal uitgebreid, of in bad, daar neem ik wel de tijd voor. En dan scheren ed. Maar ‘s ochtends is het altijd haasten en dan Is het echt basic verzorging hoor. Niet teveel sieraden geen makeup.. Soms haal ik het tussen de middag of begin avond in, ligt er aan wt er op het programma staat…

  Overigens is man wel lang bezig s ochtends, met douchen enzo. Terwijl ik dan drie kinderen en mezelf schoolklaar maakt staat hij voor de spiegel!!

 9. Wij hebben een vrij nauw getimed ochtendprogramma en daardoor weet ik dat ik een kwartier nadat ik uit mijn bed ben gestapt aangekleed rondbanjer. Dus in die tijd heb ik gedouched, haar gedaan, tanden gepoetst en kleren uitgezocht en aangetrokken. Daarmee ben ik by far de snelste hier in ons huishouden…. ;-)

 10. Nou, die 75 minuten haal ik bij lange na niet hoor! Ik sta ook zo’n 5 minuutjes onder de douche, en dat doe ik meestal ‘s avonds. ‘s Ochtends ben ik vaak binnen een kwartier klaar: wassen, haar, tandenpoetsen, ontbijt…

  Een fijne dag!
  liefs Insoon

 11. Ligt aan de dag, op werkdagen iets korter dan op vrije dagen , maar dan neem ik ook overal de tijd voor, werkdag, 10 min, vrije dagen , kwartier tot 20 min

 12. ik douche 5-10 minuten en idd, de mannen hier in huis minstens 2 x zo lang, alhoewel ik die kleine er voor die tijd wel onderuit pluk, maar die ‘grote’ doucht zo achterlijk lang en elke dag ook, hebben er al vele discussies over gehad #milieu #duur #enz.
  verder sta ik ook zelden voor de spiegel, omdat ik me bijna nooit opmaak en m’n haar kammern duurt een paar seconden.. föhnen doe ik wel eens voor de spiegel, duurt tien minuutjes ook.
  dus ook ik haal het gemiddelde naar beneden. kun je nagaan WAT VOOR IJDELTUITEN er rondlopen op deze wereld hahahaha

 13. Bij mij varieert dat enorm. Als ik alleen met de kinderen ben, dan heb ik heel weinig tijd. Ik heb een boevenkind van anderhalf, die gunt me misschien drie minuten. Als de man de kinderen weg brengt neem ik wel een half uur voor douchen en de rest. Maar als het weekend is en ik heb echt alle tijd, dan ben ik gerust twee uur bezig. Maar ik ben ook wel een beetje een tuttebel ;-)

 14. Volgens mij sta ik nog geen 5 minuten onder de douche. Me opmaken doe ik niet, haren zitten zó in model …..

 15. Ik vraag me inderdaad ook af, wat nu precies de “doelgroep” is geweest die ze ondervraagd hebben. De bezoekers van Travelodge vertegenwoordigen duidelijk niet de doorsnede van de Britse bevolking, haha. Ik denk dat ik ongeveer 5 minuten douche. Het dubbele als ik het bad/douche meteen schoonmaak of bij scheerbeurt. Fijn weekend alvast voor jullie!

 16. nou , ik herken er ook niks van.Wij douchen echt kort en bovendiens avonds.En smorgens rennen we door de badkamer, plas,tandenpoets, kop wassen,deootje,ik een mascaraatje….ehm klaar… 7 min?

 17. Hier in Vlaanderen twee snelle Pietjes. Man doucht langer dan ik. (Mijn dochter zegt altijd dat ik tussen de druppels door ren?) Daarentegen sta ik langer voor de spiegel, een bescheiden oog-make-up, oorbellen en lippenstift. Smeren doen we allebei. We hebben dan ook wat oudere velletjes. :-)

 18. Douchen doe ik wel aardig lang, 10 minuten, kwartiertje sta ik er zo onder. Haar kammen, tanden poetsen, elastiekje in mijn haar, opmaken en aankleden doe ik in een kwartier. Ongeveer. Ik zou het eens moeten klokken ;)

 19. Vanochtend even opgelet. Kersverse getalletjes uit huize Heidi dus:)

  Heidi: Douchen: 6 minuten, waarvan 1 minuut koud. Föhnen: 2 minuten.Scheren: Niet, want geen haar (één van die momenten dat dat wel handig is trouwens).Tanden poetsen: 3 minuten. Cremen: 3-4 minuten. Optutten / oorbellen / 3-4 minuten. Totaal: Goed 18 minuten

  Geitenpeter: Douchen: 13 minuten. Scheren: 7-8 minuten. Aftershaven / cremen 1 minuut. Tanden poetsen: 3 minuten. Totaal: Goed 25 minuten

 20. Tussen het opstaan & de deur uit gaan zit ongeveer 3 kwartier tot een uur. Dat is met douchen, haren doen, make-up op, soms ontbijt, mail check. Douchen gaat bij mij sneller dan het gemiddelde.

Reacties zijn gesloten.