Jeans21

Samen met Grote Zus ging ik afgelopen donderdag naar Jeans21. Zoals trouwe lezers wel weten gaan Mr. T., oma of ik met iedere dochter elk theaterseizoen naar drie theatervoorstellingen. Zo gingen Mr. T. en Kleine Zus onlangs naar Buurman & Buurman en dat was leuk.

Voor Grote Zus draaide er echter maar heel weinig waarvan zij dacht: gossie, daar zou ik wel heen willen. De enige voorstelling die ze echt graag wilde zien was ‘Hoe overleef ik (zonder) liefde‘ en die staat voor eind van de maand op het programma. Dat vond ik best wel sneu en omdat ik zelf een jaar of 15 geleden Jeans erg leuk vond bedacht ik dat ze daar dan maar ‘ns heen moest gaan. En dat, dat gebeurde dus vorig jaar afgelopen donderdagavond.

Goh, lange inleiding was dit zeg. Een lange inleiding om te laten weten dat Jeans21 echt heel erg leuk was. Ik kende zo ongeveer 95% van de liedjes en zong enthousiast mee. Dat zeer tot frustratie van Grote Zus, want pffft, als je 12 bent dan is een enthousiaste moeder wel heel erg suf. Waarom is er geen voorstelling van ‘Hoe overleef ik mijn ouders’, want daar zou ik nog best wat van kunnen leren denk ik. 

Jeans is een avondje heerlijk genieten van leuke muziek en dans! Grote Zus kende veel minder nummers, maar ze heeft volop genoten. Van het enthousiasme van de cast, van de nummers, van de humor (iets minder van de Kabouter Plopdans want doen deed mama óóok al mee) en ze wil nu eigenlijk graag weten waar ze dit vak kan leren. Eigenlijk is Jeans gewoon een soort van Top 2000 maar dan live. Dus de meesten weten dan wel hoe erg ik er van genoten heb.

In de pauze was er nog een korte ontmoeting van Melody en Trees die in ‘ons’ theater (of all places) ook naar Jeans kwamen kijken. Kwam Melody al van ver (maar zij is dan ook een grote fan van Jeans), Trees die kwam gewoon helemaal uit Spanje! Ik vond het leuk om hen in levende lijve te treffen.

Grote Zus zegt dat ze ook graag naar de volgende voorstelling van Jeans wil. Voor herhaling vatbaar dus.

16 gedachten over “Jeans21

 1. Wat een leuk verslag heb je van je Jeans ervaring gemaakt. Ik vond het heel leuk je te ontmoeten (al gezegd he) en ook ik heb met mijn dochter genoten. Ik hoef niet zoals Melody nog een keer naar dezelfde show, maar volgend jaar een nieuwe zien lijkt me heerlijk. Ach ja, Grote Zus is echt op een leeftijd dat mama’s ‘normaal’ moeten doen anders schaamt ze zich dood natuurlijk ;-).
  Groetjes

 2. voordat ik mel. leerde kennen, had ik nog nooit van Jeans gehoord, dacht eerst ook dat ze het over spijkerbroeken had (hoezo blonT)
  leuk dat jullie samen een gave avond hebben gehad.

 3. Klinkt gezellig. Dus eigenlijk had je daar een soort weblogmeeting. Heel bijzonder. Ja, Melody kent muziek en tekst van Jeans vermoedelijk allang uit haar hoofd. Grappig.

 4. Kan me nog heel goed herinneren dat ik me vroeger ook doodschaamde als mijn moeder ‘raar’ ging doen haha. Leuk dat jullie met de kinderen naar al die voorstellingen gaan :)

 5. Mijn dochter is net een beetje over de leeftijd van “Hoe overleef ik…” heen, anders had ze er zeker-weten naar toe gewild. Leuk dat jullie (ook) tijd voor cultuur inplannen. Dat krijgen ze toch maar mooi van thuis mee!

 6. Wat leuk dat jullie dit doen met de meiden oh en dat schamen pff dat doen mijn meiden ook nog wel eens hoor, dan hoor ik ook “maaaam, niet doen !”. Dat soort dingen had je bijna niet toen mijn kinderen zo oud waren of ze waren voor ons onbetaalbaar. We zijn wel naar theater geweest hoor maar niet regelmatig :)

  Fijne avond, Elise

 7. Wat leuk om dit aan de kinderen mee te geven. Beetje cultuur kan geen kwaad. Ik neem mijn neefjes ook wel eens mee naar de schouwburg. Ik was afgelopen woensdag naar de show Superlatief van Van der Laan en Woe. Ook echt leuk. Mijn vader en ik hebben veel gelachen.

 8. Klinkt heerlijk zo’n moeder docher ding. En er komt vast een moment dat dochter zo’n uithaarbolgaandemoeder helemaal geweldig vindt, maar natuurlijk niet wanneer je volop in de pubertijd zit Duh! ;)

 9. Wij gaan niet zo vaak, maar wanneer ik het ergens lees of hoor dan denk ik ‘O ja’ en wil dan eigenlijk meteen gaan….
  Want ik vind het wel heel leuk.
  Ik ga eens kijken voor Jeans21, wellicht leuk voor dochter.

 10. Leuk! Wij (oudste twee, papa en mama) waren laatst naar Vet kindercabaret. Ik heb zo genoten, het cabaret was leuk maar vooral ook om met zijn viertjes UIT te zijn en die kopjes te zien, pret te zien hebben… Hoewel het wel erg laat voor ze was geworden, ze wilden na afloop gelijk naar huis en naar bed! (-;

 11. ‘Hoe overleef ik’ lijkt me ook erg leuk. Maar eerst gaan we morgen naar Droomvlucht De Musical. En de dames weten, haha, nog steeds van niets!

 12. Leuk! Ik ga ook een aantal keren er seizoen naar ‘t theater, meestal met m’n jongste zoon. Da’s Genieten!

Reacties zijn gesloten.