Avontuurlijke Reizen & De affaire

Weet je nog, die stapel boeken die ik zomaar van een lezer kreeg? Daarvan heb ik inmiddels het tweede boek uit. Al is dat een jokje, want ik las het niet helemaal.

In Avontuurlijke Reizen (tweedehands te verkrijgen bij bol.com) staan drie verhalen.

  1. Bagage door Emily Barr is een satirische, scherpzinnige en onweerstaanbare roman. Als Sophie achttien jaar is pleegt haar beste vriendin Daisy zelfmoord. Tien jaar later reist Sophie door Australië, waar ze Daisy plotseling tegenkomt, hoewel het meisje beweert iemand anders te zijn …
  2. Reizen per trein is voor Lisa St. Aubin de Terin een romantische obsessie. In Op doorreis verhaalt ze op aanstekelijke wijze over haar treinreizen door onder meer Engeland, Italië en Patagonië.
  3. Annie Caulfield reist in Land van sterren naar het hart van Jordanië, van de legendarische stad Petra tot de verlaten kastelen uit de tijd van de kruistochten – ze vertelt vol humor en zeer oprecht van een grensoverschrijdende liefde.

Dat eerste verhaal, Bagage, is echt heel erg gaaf. De hoofdstukken worden om en om verteld vanuit twee personages: Daisy (die haar nieuwe leven onder de naam Lina leeft) en Larry (de onsympathieke journalist die koste wat kost de scoop van het jaar wil maken door Daisy/Lina finaal af te maken). Zeer de moeite waard.

Het tweede verhaal, Op doorreis, daar ben ik op een gegeven moment mee gestopt. Het was me allemaal te warrig en ik vond het verre van interessant.

Tenslotte het derde verhaal, Land van sterren, is wel aardig. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik de bladzijdes met vrij grote regelmaat gescand heb, dus ik heb lang niet alles gelezen.

Omdat het eerste verhaal echter dik 400 bladzijdes heeft en de andere twee verhalen samen ook zo ongeveer kan ik toch wel de conclusie trekken dat ik meer dan de helft van het boek gelezen heb.

* * *

En dan Jack Reacher. Mijn held Jack Reacher! Inmiddels heeft Lee Child 16 verhalen geschreven met Reacher in de hoofdrol en ik heb ze, op twee na (waarom ik die eigenlijk niet gekocht heb, geen idee) allemaal gelezen.

In ‘De Affaire’ verhaalt Child over het begin van de legende Jack Reacher.

Op de achterflap:

Een klein stadje. Een middernachtelijke goederentrein. Een legerbasis die een top secret eenheid herbergt. En een vrouw die op gruwelijke wijze om het leven is gebracht.

Jack Reacher, majoor bij de militaire politie, wordt erop afgestuurd om te zorgen dat het leger niet gecompromitteerd wordt. Hij ontdekt vuile zaakjes, loopt in de warme armen van een bloedmooie vrouwelijke sheriff en wordt uiteindelijk zelf het slachtoffer van de grootste dreiging die een beroepsmilitair op zijn pad kan vinden: bureaucratische machinaties …

Tja, wat kan ik zeggen. Een geweldige thriller weer. Die Reacher, da’s een stoere vent. Een heel stoere vent. En een vent met het hart op de juiste plek.

Het verhaal wordt, als altijd, vanuit zijn persoon verteld en, als altijd, levert dat aangename leesstof op.

Naar welk boek zou jouw voorkeur uitgaan?

8 gedachten over “Avontuurlijke Reizen & De affaire

  1. Bagage heb ik ook gelezen en ik heb 2 boeken van haar op de reader staan .. moet ik nog aan beginnen maar ik weet dat ik dit boek ook erg goed vond. Warrige boeken daar stop ik ook mee, op een gegeven moment sla ik steeds pagina’s terug ( kan ook op de reader 🙂 ) om de draad te vinden maar het stopt op een gegeven moment.

    Fijne dag vandaag, Elise

  2. De bieb heeft voo ons gereserveerd: De smaak van de macht Gualthérie van …….

    Ja, bij de puntjes is het bericht afgebroken: zij is de vrouw van prins Carlos en het boek gaat over de premiers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *