Een koude neus

Ik ben niet een heel gemakkelijke (in)slaper. Het duurt, nadat ik in bed gestapt ben, 99 van de 100 keren minstens een uur voordat ik in het rijk der dromen beland ben. Da’s niet heel fijn, maar ik ben er inmiddels aan gewend en ik lig er ook niet meer wakker van (hahaha, geweldige woordspeling). Dat is wel ‘ns anders geweest, maar dat is een heel ander verhaal.

Als ik in bed lig, dan wil ik eigenlijk niet met mijn hoofd onder de dekens liggen. Want ik heb het idee dat ik dan niet goed kan ademhalen. Dat zal waarschijnlijk meer tussen mijn oren zitten, dan dat het echt zo is, maar heus, met het hoofd onder de dekens, dát houd ik niet lang vol.

Feit echter is dat ik niet kan slapen als ik een koude neus heb. En een koude neus, dames en heren, die heb ik de laatste tijd dus vrijwel nachtelijks. Het is tenslotte ook niet voor niets winter.

Een koude neus is voor mij horror. Want slapen met hoofd onder dekens lukt niet (en neus wordt daar trouwens ook niet echt warm van), met een zakdoekje -als een soort van klein dekbedje- op je neus slapen is ook enigszins raar en met je hoofdkussen op je hoofd tot net voorbij het puntje van je neus maar uiteraard niet over de neusgaten, dát is helemaal suf. Echt, als die neus koud is, dan blijft ie dat heel, heel, heel lange tijd.

Inslapen met koude voeten vind ik trouwens ook helegaar niet tof. En ook daar heb ik de laatste tijd veel last van. Ik kan mijn voeten best wel tussen de benen van Mr. T. stoppen (Mr. T. is een kacheltje mensen, die heeft het nooit, nooit, nooit koud en loopt ook nu nog gewoon in shirtjes met korte mouwen rond en met zonder hemd ook nog dus die vind dat echt niet erg als hij ook maar af en toe het binnenlepeltje mag zijn), maar daar wordt het plekje waar mijn voeten normaal liggen niet warm van. Want als ik dan mijn eigen plekkie opzoek, ik ben immers een solitaire slaper, dan is daar het matras nog kkkkkoud.

Het is duidelijk, die uiteinden van mij, die maken het mij niet gemakkelijk de laatste tijd. Dat het maar snel lente mag worden.

Wat houd jou uit je slaap?

32 gedachten over “Een koude neus

  1. Hahaha, ik heb al helemaal n beeld van ‘n zelfgebreid neusmutsje 😉
    Maarreh, wat mij wakker houdt? eerder wárme voeten! Daar kan ik écht niet tegen. Ik lig ook meestal met m’n voeten buitenboord. Al wil ik over de rest van m’n lijf wél ‘n dik dekbed 😉 Ik kan zomers ook niet alleen maar onder ‘n lakentje liggen, ookal vallen buiten de mussen van ‘t dak. Ik moet ‘n btje gewicht over me hebben liggen (jah, nah, in de vorm van ‘n dekbed dan hé ;-))
    En achja, zorgen kunnen mij ook lang wakker houden… bij wie niet hé 😉

  2. koude voeten! dan slaap ik echt niet 🙁 dus trek ik dan maar een paar sokken aan (die ik overigens vaak ergens halverwege de nacht dan weer uitdoe) en verder gepieker…maar dat laatste nu gelukkig niet meer zo vaak! En ach met die grote verbouwing op het werk is slapen helemaal geen probleem haha ben vaak zo moe dat ik al op de bank in slaap val 😉 en ook het standaard lang wakker willen voor ik in slaap val (ja ik ook) is momenteel een heel stuk korter geworden.

  3. Dat het maar gauw lente mag worden Is het niet elke winterdag lente? Vroor het eerst maar eens een tijdje dat het kraakte. Lente…tjonge.

    Ach en van die kleine ongemakken hebben we allemaal. Een koude neus horror. Mrs. T toch….. wees een vent 🙂

  4. Momenteel houdt een pijnlijke hand me uit mijn slaap. Verder zijn het vaak (angst)dromen, piekergedachten, zorgen en andere narigheden. Ik ben niet zo’n goede slaper. Nooit geweest ook.

  5. Piekeren .. oh dat doe ik zoveel, uren lig ik wakker tot huilen aan toe want tja om half 6 gaat die wekker weer. Maar daarnaast koude voeten. Ik heb nu een extra dekbed over het voeteneinde gelegd, alleen mijn bed want mijn echtgenoot heeft het ook altijd warm, net als jouw man. Loopt in korte broek en t-shirtjes rond hier .. brrr.

    Maar inslapen is geen makkie ;(

    gr. Elise

  6. Oh met koude voeten kan ik ook niet slapen. Als het richting vriespunt gaat ‘s nachts dan neem ik gewoon een kruik mee. Met 10 minuten is mijn bedje (en mijn voetjes) lekker warm en slaap ik in no-time. Anders lig ik ook een uur wakker. Dus…kruikje maken. En als je voeten warm zijn leg je de kruik op je neus, hahaha

  7. Koude neus gèèn last van, maar ik lig dan ook tot mn kruin onder het dekbed 🙂 Koude voeten wel, maar gelukkig heb ik dan de man, die vindt dat niet erg. Soms val ik echt gelijk in slaap, en soms lig ik lang wakker. Met periodes zeg maar. Als we echt kòude winters hebben lig ik soms uren wakker van de kou..ongeacht wat ik aan heb. En da’s wel heel vervelend.

  8. nou ik ben een erge goede slaper en zeker in slaap komen kost weinig moeite sterker nog k ben in drie tellen weg( echt), ik kan niet in bed liggen wachten tot manlief de tanden gepoetst heeft want dan slaap ik al …
    warm of koude maken mij niets uit…

  9. Ik heb ook altijd een kouwe neus en kouwe voeten. Draag nu sokken in bed maar neus blijft koud. Ik word vaak halverwege de nacht wakker en ga dan liggen woelen. Daarom ga ik altijd naar beneden en lees wat of kijk een uurtje herhalingen op tv.

  10. Hier ook een koude neus & koude voeten eigenaresse. Ik duw m’n neus in de nek van de Amerikaan en dat helpt altijd wel. Voeten voelen vaak koud aan de buitenkant, maar voor mij zijn de dan niet koud. Soms voelen ze voor mij wel koud en dan zijn ze nog steeds koud aan de buitenkant {snap je nog?}.

  11. Meestal val ik wel snel in slaap, maak me soms nog even moe via lezen of tv kijken. maar als ik ‘s ochtends wakker ben, en ik slaap niet één twee drie, dan denk ik aan de leuke dingen die ik wil doen, en ga ik uit bed!
    Ik slaap weinig en daar voel ik me goed bij!

  12. Een feest van herkenning! Koude voeten = absoluut niet slapen. Sokken doen hun werk niet altijd, maar de warmwaterzak wel. En trouwens, is slapen met je hoofd onder het kussen echt zo suf dan..? *ik zeg niets* 😉

  13. Koude voeten!! Dus regelmatig slaap ik met sokken aan. Die ik dan in mijn slaap halverwege de nacht uitwriemel. En heel soms als ik het echt superkoud heb, slaap ik met sokken, broek, hemd en trui……… da’s heel soms.

  14. Grappig, ik lig ook vaak lang wakker, maar ik heb nooit heel veel last van kou. Ik word makkelijk warm. Misschien moet jij, voor je naar bed gaat, je neus even warmen aan de verwarming? Of een elektrische deken?

  15. Ik heb hier gelukkig totaal geen last van. Kan eigenlijk overal wel slapen 😉 Wel ‘moet’ ik altijd even een stukje lezen in bed en koude voeten in bed vind ik ook niet fijn, maar daar hebben we een warmwaterzak voor 😉 Geen idee of ik ‘s nachts een koude neus heb, maar ‘k heb er in ieder geval geen last van.

    Een fijne dag!
    liefs Insoon

  16. Haha …. sorry dat ik lach maar je beschrijft het weer zo leuk. Er is niks wat mij wakker houdt. Ja sorry dat lijkt erg plat en klungelig, maar het is écht zo. Zodra ik écht ga liggen (slaappositie na lezen en zo) ben ik binnen 1-2 minuten in het land van de dromen. Ik vermoed ook dat ik zo weinig slaap nodig heb omdat ik écht slaap zodra ik slaap en ook bijna nergens van wakker wordt. Behalve van mijn eigen slaapritme, want ik ben iedere ochtend stipt 2.45 gewoon uitgerust wakker.

  17. Piekeren houdt mij uit mijn slaap, maar daar heb ik een pilletje voor. Op mijn helft ligt een verwarmingsmatje en dat zet ik een uur van tevoren op 3. Wanneer ik in bed stap, gaat ie op 1. Ik kan mijn benen en voeten namelijk niet meer zelf warm houden.
    Mijn neus is ook vaak ijskoud en die stop ik dan half onder het dekbed.
    Bestaan er geen leuke neusmanteltjes? Probeer eens een barbievestje of smeer hem in met tijgerbalsem.

  18. “met zonder hemd” 🙂 Misschien kan je ‘s nachts je sokjes aanhouden?
    Ik slaap al sinds mijn 14e / 15e erg slecht, vaak niet. Wat mij uit mijn slaap houdt is een slaapstoornis, maar soms ook stress.

  19. Ik slaap vrij makkelijk in, gelukkig. Boekje er bij als het wat minder gaat, en voor ik het weet lees ik met mijn ogen dicht 🙂 Maar eens in de zoveel tijd lukt het mij ook net om in te slapen. Wat vreselijk om dat regelmatig te hebben..

    Kun je niet met je neus tussen de benen van Mr T.? (flauw)

  20. Zorgen. Dat moge duidelijk zijn. Ik slaap vrij vlot in, maar word dan wakker na een paar uur en als ik eenmaal ga liggen malen…. Pfffff.

    Je zou eens iets homeopathisch kunnen proberen met rozemarijn,. bevordert de bloedsomloop schijnt.

    Truste!

  21. Neem aan jouw kant een elektrische deken waarvan je eventueel alleen het voetstuk kan aanzetten! Heb ik ook voor als manlief nachtdienst heeft 🙂
    Daar wordt je neus dan weer niet warm van 😉
    Koude voeten vind ik ook terrible, dan slaap ik echt niet in. Neus heb ik geen last van maar ik duik gerust diep onder m’n dekbed.
    Ik kan een paar nachten voor ik ongesteld wordt nooit in slaap komen 🙁
    En als ik koffie met cafeïne gehad heb…

  22. Koude voeten. Absoluut!
    Ik slaap overigens ook altijd pas na enige tijd wakker liggen in.
    Maar een koude neus.. Ik kan me niet herinneren dat ik die ‘s nachts al eens heb gehad. Nòg niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *