De Klap

Volgens mij twitterde iemand over een boek dat hij/zij aan het lezen was en dat het zo’n ontzettend interessant boek was. Informatie over boeken vind ik altijd leuk en nadat ik bij bol.com wat meer gelezen had over ‘De Klap‘ van Christos Tsiolkas besloot ik dat ik dat boek van Sinterklaas zou vragen. En waarempel, ik kreeg het nog ook!

Op de binnenflap:

Iemand slaat op een barbecuefeest andermans kind.
Het voorval heeft een dramatisch effect op de aanwezigen, direct of indirect. Het dwingt hen allen na te denken over hun leefwijze, over hun verwachtingen en dromen, over hun idealen en verlangens. Tsiolkas schetst overtuigend de verschillende vormen van (samen)leven in de moderne tijd. Hierbij onderzoekt hij onze normen en waarden, die ieder voor zichzelf lijkt te bepalen.

Vooral die laatste zin: ‘Hierbij onderzoekt hij onze normen en waarden, die ieder voor zichzelf lijkt te bepalen’ triggerde mij. Want ik vind dat ook. Heel lang geleden blogde ik daar al ooit over.

Het boek volgt acht mensen die aanwezig waren bij de bewuste barbecue en beloopt een periode van pak ‘m beet 10 maanden. De gevolgen van ‘de klap’ worden dus door verschillende mensen ‘vertelt’ en ieder heeft een eigen mening. Ieder heeft daarnaast eigen gedachtes. En dáár wordt het helemaal interessant. Men weet wel hoe men zich in het openbaar hoort te gedragen, maar de gedachten die men heeft over elkaar of situaties zijn niet bepaald netjes. Da’s een understatement, ze zijn regelmatig erg grof en agressief. Ook daar logde ik trouwens lang geleden al ‘ns over, over het hebben van duistere gedachten. Dus ik herken het wel.

Echt, De Klap is een buitengewoon interessant boek en dat het ook nog eens prettig leest is al helemaal mooi. Ik zeg: lezen dat boek!

13 gedachten over “De Klap

 1. Tja, mrs T. het is voor bepaalde mensen maar goed dat ze niet telepatisch communiceren want dan zou er heel wat ongewenste informatie vrijkomen. Jij bent wel open, maar dat is niet iedereen. Interessant boek. Psychologisch… leerzaam.

 2. Ik begin het lichtelijk ‘gevaarlijk’ te vinden hoor; dit soort logjes.
  Ik raak steeds enthousiast, schakel als ik even in N’land ben Bol in, kom met een stapel boeken thuis. Maar vind dan maar eens tijd dat allemaal te lezen …
  En nog lang voordat de stapel op is, klik ik nav dit soort logjes alweer op ‘mijn verlanglijstje’ bij Bol …

 3. Oh je hebt hem al, anders had ik hem als E-boek voor je :) maar misschien wil je die toch wel hebben, straks.

  Mijn boek is het niet maar gelukkig mag dat haha
  Fijne avond, Elise

 4. Overigens jammer dat je de reacties van je oude logjes niet meer hebt… daar was ik namelijk bést wel nieuwsgierig naar.

 5. Liujkt me een heel interessant boek. Echt een onderwerp waar ik ook veel over nadenk. Ik heb het genoteerd en ga meteen eens even kijken bij mijn boekhandel(vind ik nog steeds leuker dan het gewoon via Internet bestellen).
  Liefs,
  Janny

 6. Elk mens zou zo af en toe gedwongen moeten worden om eens te kijken naar zijn manier van leven. Lijkt me een interessant boek.

 7. Dankjewel voor deze leestip en voor de linkjes naar vorige logjes over dit onderwerp. Met plezier gelezen.

 8. Ik ken het boek niet, lijkt me wel interessant. eens kijken of het in de bieb staat bij ons. Leuk jouw verslagen; doe regelmatig ideeën op, om eens nader te bekijken!

Reacties zijn gesloten.