To wordfeud or not to wordfeud, that’s the question

Dus, nu heb ik een heuse tablet en als je zo’n ding eenmaal hebt dan ga je ook proeven aan Wordfeud. Want dat hoort zo. En ik begreep gisterenavond dat je dan ook gaat proeven aan boze vogeltjes. Althans, dat deed Grote Zus. 

Voor iemand als ik die zo gek is op Scrabble is het echter wel behoorlijk wennen in het begin. Als ik een potje Scrabble speel (meestal met Mr. T.), dan gaat dat bloedjefanatiek en gaan we voor mooie woorden.

Dat valt me dus zo verschrikkelijk tegen bij/aan Wordfeud. Ik probeer mooie woorden te leggen en bij Wordfeud worden de gekste, lelijkste, sufste en meest vreemde woorden gewoon goedgekeurd! Be, yo, ut, aha, hu, on zijn maar een paar woorden die ik uit een spelletje gehaald heb. LELIJK! En de meest verschrikkelijke vervoegingen, ook goed. Suf.

Bij Scrabble zouden Mr. T. en ik al dit soort woorden zonder pardon afkeuren. Wat wij ook niet goed vinden: namen, aardrijkskundige namen, Engelse woorden en nog veel, veel meer. Bij Wordfeud wordt dat dus wel allemaal goedgekeurd. Wennen dus, heel erg wennen.

Maar goed, dat voordeel hebben beide spelers natuurlijk en ik moet er maar gewoon aan toegeven dat ik de meest vreemde woorden probeer in de hoop toch nog iets te kunnen leggen. Want natuurlijk heb ik steeds heel lastige letters.

Toen ik op twitter aankondigde dat ik aan het Wordfeuden (of moet het wordfeuten zijn?) geslagen was, had ik in no time zo’n 15 spelletjes tegelijk aan de gang. Da’s niet heel erg handig ontdekte ik. Van die 15 zijn er inmiddels 12 afgesloten. Daarvan verloor ik er, tot mijn grote schrik, wel 7!!! En dat is voor deze zeer ervaren Scrabble-dame best shocking hoor.

Heel apart spelen is het trouwens via een random-bord. Als je dan geluk (of juist pech) hebt dan kun je met een paar letters zomaar 150 punten scoren. Wat het over mij zegt dat ik het in eerste instantie niet eens in de gaten had dat de ‘scorevakjes’ op andere plekken stonden weet ik eigenlijk ook niet.

Wordfeud: als ik mezelf over die suffe goedgekeurde woorden heen kan zetten, dan heb ik er weer een verslaving bij.

28 gedachten over “To wordfeud or not to wordfeud, that’s the question

 1. Gaat aan mij voorbij. Ik ga door het leven zonder die electronica en zolang ik het niet mis houd ik dat maar vol. Dus geen Feud.

 2. nou ja, je weet het he? ik denk er net zo over.
  zo jammer dat die mooi gevonden woorden, regelmatig afgekeurd worden en die andere, ie jouw voorbeeld, gewoon een ok krijgen.

 3. Gelukkig heb ik noch een tablet, noch een smartphone dus geen Wordfeud voor mij. Het klinkt me namelijk als iets waar ik inderdaad makkelijk aan verslaafd zou kunnen raken – maar ook als iets waar ik erg chagrijnig van zou worden als het me weer een avond had gekost.

 4. Ik ben er ook aan verslingerd. Stoor me af en toe ook aan de woorden die goedgekeurd worden, maar nog meer aan de gewoon goede Nederlandse woorden die afgekeurd worden!

 5. Al zoveel gehoord van Wordfeud…heb het zelf niet kan er dus ook niet over oordelen. Waar ik me wel aan erger is dat het spel gespeeld wordt als we in gezelschap zijn…dat vind ik zo aso!!

 6. Haha, om die reden heeft mijn collega en mijn zus ook een tablet gekocht, kunnen wordfeuden. Ik speel het alleen ‘s avonds overdag gewoon geen tijd om te spelen dus veel afhakers, tja, sorry.

  Maar die rare woorden, of juist een goed woord welke niet goedgekeurd wordt, hmm

  Nou fijne avond, Elise

 7. Jaja, ik dus nu ook (as you know).
  Wat ik wel erg jammer vind; als ik er even voor wil zitten om ‘n potje te spelen, en mensen dan zoveel uur niet reageren. Dan krijg je vanzelf dat je zoveel potjes tegelijk ‘hebt lopen’.
  En, er blijken op ‘t web allerlei programma’s te zijn om te kijken welke woorden je kunt maken en volgens mij wordt dat best vaak gebruikt …
  Maar ‘n keer ‘n potje; ja hoor. blognaam en jaar.

 8. Oh jee ;) Ik ben nog niet aan de Wordfreud, want vind het ook raar dat bijna alle woorden worden goedgekeurd. Maar kan me voorstellen dat het best verslavend is. Zo ben ik af en toe druk aan de gang met die ‘boze vogels’ en m’n neefje heeft dat spelletje ook al ontdekt ;)

  Een fijne dag!
  liefs Insoon

 9. ik ben zowiezo spelletjesgek , dus jah ik doe eraan mee, (zeehondje u kunt me invite ) maar ik kan ook heus een dagje overslaan als ik erg gewon geen tijd/zin in heb :-)

 10. Ik speelde een paar potjes, maar juist door al die domme woorden ben ik er alweer klaar mee. Vind dat ook echt suf.

 11. Ik hoor en lees bijna niet anders, dus blijf ik er heel verstandig ver uit de buurt. Ik speel gewoon scrabble tegen de pc. Een spelletje dat er al meer dan 15 jaar (dos) opstaat!

 12. Ik speel met mijn zus om het nederlands bij te houden. En met drie personen in DK. Da’s een proef af en toe; twee talen.
  Het aardige van wordfeud vind ik dat je het kunt spelen als je zin hebt. Je kunt het rustig een paar dagen “laten liggen”.

 13. Ik ben alweer van die verslaving af. Ik vind er echt weinig aan. Na een portje of dertig weet je precies met welke woorden je kunt scoren en waar je ze moet leggen. Weinig taalkundigs aan nog.

 14. Hahaa…. ik ga er niet aan beginnen! Ik hartje Scrabble, iedereen trouwens hier thuis en bij ons komen er ook geen suffe woordenaan te pas! Veel feud-plezier!!

 15. Ik heb geen zin in nóg een verslaving (zeker niet op het digitale gebied aangezien ik al genoeg tijd achter pc en aan smartphone doorbreng) dus ik sla een feudje over.

Reacties zijn gesloten.