De Talisman

Weten jullie het nog? Van Claudia kreeg ik in december zomaar zes boeken. Zomaar!

Inmiddels heb ik het derde boek van die stapel uit: ‘De Talisman‘ van Stephen King & Peter Straub.

Op de achterflap:

‘Je hebt een opdracht, Reizende Jack,’ zei Speedy. ‘Een taak waarvan je niet los zult komen.’

De twaalfjarige Jack Sawyer onderneemt een speurtocht naar de Talisman, want alleen die kan zijn stervende moeder redden en hun onzichtbare vijand verslaan. Om de Talisman te vinden moet Jack niet alleen heel Amerika door trekken, maar ook de geheimzinnige en dreigende wereld van de Territoria betreden. Jacks tocht is opwindend en inspirerend. Hij ontmoet onschuldigen en monsters, trotseert gruwelijke gevaren en ontdekt diepe waarheden. De reis is even essentieel als de prijs. Laat de queeste beginnen.

De twee grootmeesters van de horror en de spanning, Stephen King en Peter Straub, bundelen hun unieke talenten met dit grootste fantasy-epos als resultaat. Inmiddels wordt De Talisman beschouwd als een meesterwerk. Het is een bijzonder en belangrijk boek in het oeuvre van beide auteurs. Deze editie bevat een geheel herziene en uitgebreide vertaling, die aansluit op het gelijktijdig verschenen vervolg: Zwart Huis.

Ik kan hier kort en krachtig over zijn: de Talisman is een heerlijk boek. Als je van fantasy houdt, dan is dit een boek dat je móet lezen.

Jack ‘flipt’ van de ene naar de andere wereld. De ene wereld is nu, de andere wereld is diezelfde wereld, alleen bevindt die wereld zich nog in een heel andere fase (soort Middeleeuwen). Jack leert, reist, ontdekt, wint, verliest en groeit.

Hij maakt bizarre dingen mee, geweldige dingen, nare dingen. En hij groeit. Tot een buitengewoon bijzonder mensenkind.

Jij als lezer leeft in alles met Jack mee. Met zijn gevoelens omtrent zijn doodzieke moeder, met al zijn ontmoetingen met goede én slechte mensen, met Wolf en hoe Jack op hem reageert en vice versa, met alles.

Echt, een heel bijzonder boek. En wow, wat ben ik blij dat ik zomaar ook het vervolg kreeg van Claudia! Zomaar!!!

9 gedachten over “De Talisman

  1. Deze gaat echt waar, jaar op jaar mee op vakantie. Is voor mij echt een toppertje idd. Deze en ‘het Internaat’ van Nelson Demille, ik zou om beide boeken huilen als ik ze zou kwijtraken!
    maar dat er een vervolg op is wist ik nou weer net niet. En daar verras jij mij nou weer mee, mooi zo!

  2. Een goed horrorduo. Ik heb ze wel gelezen en ik vond ze goed. Of het deze titel is weet ik niet meer, eerlijk gezegd. Want ik heb al een tijd geleden al mijn Steven Kings weggegeven. Maar ik herinner me nog de verslavende werking van zijn boeken. Je moet gewoon doorlezen en ´s avonds kijk je TOCH even onder je bed.

  3. Ik heb het boek ooit gelezen, maar ik kan me er niets meer van herinneren. Zelfs jouw samenvatting roept niet echt herinneringen op. Ooit was ik een stevige Sephen King / Peter Straub fan, maar ik kan die interesse op de een of andere manier niet meer oproepen.

    • Herken ik wel. Er staat nog een doos vol boeken van King hier, maar die doos is al zolang we hier wonen niet open geweest. Op deze titel na dus, en dat zegt wat :-)

Reacties zijn gesloten.